Atlético mi změnilo život, chci tu ukončit kariéru, tvrdí Morata

Álvaro Morata (© marca.es)

Álvaro Morata za sebou má první půlrok hostování v Atléticu Madrid a věří, že si působení na Metropolitanu výrazně prodlouží.

Morata je odchovancem Realu Madrid, dvouletou zkušenost z mládežnického fotbalu však nasbíral i v Atléticu, klubu, kde by podle vlastních slov chtěl ukončit kariéru.

"Atlético mi změnilo život, chci v něm zůstat řadu let. V Chelsea jsem ztratil důvěru sám v sebe, necítil jsem se chtěný a ceněný klubem a fanoušky. Přitom jsem začal dobře, vstřelil 15 branek, vyhráli jsme FA Cup... Ale na konci sezóny přišlo zranění a nebyl jsem nominovaný na mistrovství světa, to pro mě bylo tím nejhorším, co mě mohlo v životě potkat. Naopak podepsat Atléticu, to je to nejlepší, co se mi mohlo stát. Simeone mi řekl, že můžu být důležitým hráčem."

"Na spoluhráčích poznáte, když vám nevěří. Pokud někomu nahrajete a víte, že si s míčem neporadí dobře, nahrajete mu jinak. Je to o důveře, kterou ve vás klub a spoluhráči mají. A to jsem v Atléticu našel. Bylo by skvělé, kdybych tu mohl ukončit kariéru."

O Moratově budoucnosti není zcela jasno. Hostování z Chelsea je domluvené i na příští sezónu, Blues ale mají možnost stáhnout si hráče v následujících týdnech zpět do svých řad, byť se to nezdá pravděpodobné, zvláště s přihlédnutím k faktu, že Atlético se podle listu Marca chystá využít opci na trvalý přestup v ceně 55 milionů eur. "Já chci zůstat v Atléticu, ale Chelsea si mě může stáhnout zpět. Záleží na dohodě mezi kluby, já je jen požádal, ať se to pokusí vyřešit co nejdříve. Jediné, co chci, je zůstat tady."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace