Atlético zaplatí za Joãa Félixe 120 milionů eur. Sevilla ho mohla získat vloni za 1,5 milionu eur

João Félix (© as.com)

Přestup Joãa Félixe z Benficy do Atlética bude potvrzen v nejbližších dnech. Vše ale mohlo být jinak.

Atlético zaplatí za teprve 19letého útočníka 120 milionů eur. João Félix se tak stane nejdražší posilou klubu v historii a celkově třetím nejdražším přestupem, jaký fotbalový svět pamatuje.

Změnit chod událostí mohla během loňského léta Sevilla, kdy jí Benfica tehdy neznámého mladíka, který ještě nedebutoval v prvním týmu (a neměl ho pod křídly mocný agent Jorge Mendes), nabídla za 1,5 milionu eur. V ceně byl navíc další talent Rafael Leão, jenž nyní působí v Lille a jehož hodnota na trhu stoupla na 15 milionů eur.

Sevilla v čele se sportovním ředitelem Joaquínem Caparrósem odmítla s odůvodněním, že jde o příliš vysokou částku za dva slibné fotbalisty a že Sevilla takové operace obvykle nedělá.

Další kapitoly už jsou známé. João Félix debutoval za první tým Benficy a s 20 góly a 11 asistencemi ve 43 zápasech se stal hráčem, o kterého se prala řada evropských velkoklubů. Vítězně vyšlo z bitvy Atlético, s nímž už údajně Portugalec podepsal smlouvu, jejíž součástí je i výkupní klauzule 350 milionů eur.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace