Potvrzeno, João Félix zlomil přestupový rekord Atlética

João Félix (© marca.es)

Atlético oznámilo, že João Félix se stal novým hráčem klubu.

A jde o historický počin, neboť Madriďané neváhali zaplatit za teprve 19letého útočníka Benficy 126 milionů eur. Částka, kterou portugalský celek potvrdil, obsahuje dvě položky - 120 milionů eur je výše výkupní klauzule, 6 milionů eur navíc zaplatilo Atlético za možnost rozložit částku do několika splátek. Dalších 1,2 milionu eur musí Atlético poslat do Porta jako "výchovné". Dosud byl nejdražším nákupem Atlética Thomas Lemar. Za 70 % jeho práv vloni položilo Monacu na stůl 72 milionů eur.

João Félix podepsal na Wandě smlouvu na pět let, za každou sezónu by si měl přijít na 6 milionů eur. Jeho přestup je třetím nejdražším obchodem (čtvrtým, pokud počítáme u Coutinha i bonusy 25 milionů eur), jaký fotbalové anály pamatují. Více stáli jen Neymar (222 milionů eur), Mbappé (180) a Coutinho (120 milionů eur).

Jeden z nejtalentovanějších útočníků kontinentu byl v hledáčku mnoha evropských gigantů, nakonec však kývl Atléticu, kde bude mít za úkol nahradit Antoina Griezmanna, po němž prevzal číslo dresu 7. 

João Félix zářil v uplynulé sezóně v dresu Benficy, které pomohl 15 góly a 9 asistencemi k mistrovskému titulu. Za sebou má už i debut v seniorské reprezentaci Portugalska.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace