Barcelona koupila stopera Lengleta

Clément Lenglet (© marca.es)

Aktualizováno 12. 7. 2018 16:50. Clément Lenglet se dnes oficiálně stal hráčem Barcelony, která dokončila jeho přestup ze Sevilly.

Zástupci Katalánců opakovaně zkoušeli o přestupu francouzského fotbalisty s andaluskými protějšky jednat, pokaždé však byli odkázáni na výkupní klauzuli 35 milionů eur. Tu nakonec Barcelona zaplatila ve středu v sídle La Ligy, poté se jí Lenglet upíše na dobu pěti let, výkupní klauzule tentokrát vystoupala na 300 milionů eur.

Sevilla se pokusila hráče na poslední chvíli přesvědčit k setrvání na Pizjuánu nabídkou vylepšené smlouvy, Lenglet dal ale přednost změně dresu, a to po roce a půl. Sevilla ho získala v lednu 2017 z Nancy za 5 milionů eur.

Po celou dobu v Seville byl Lenglet stabilním členem základní sestavy a o angažmá na slavném Camp Nou si řekl spolehlivými výkony. V novém působišti bude mít konkurenci v podobě Umtitiho, Piquého či Miny. Pro Barcelonu jde po Arthuru Melovi o druhou letní posilu.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace