Monsieur Lenglet. Sevilla si chce pojistit vůdce obrany

Clément Lenglet (© marca.es)

Jen něco málo přes rok stačilo Clémentu Lengletovi, aby se stal hlavní oporou zadních řad Sevilly, která si chce nadějného beka pojistit novou smlouvou.

Žádný jiný fotbalista Andalusanů včetně brankářské jedničky Sergia Rica neodehrál v letošní sezóně tolik zápasů jako Lenglet. Pod Berizzem i Montellou byl základním stavebním kamenem, v pouhých 22 letech přijal roli vůdce defenzivní čtyřky.

Sevilla proto začíná pracovat na návrhu nového kontraktu. Kromě prodloužení stávající délky (Lenglet má smlouvu do roku 2021) by měl obsahovat i navýšení výkupní klauzule ze současných 30 milionů eur na minimálně 45 milionů eur. Kolem Lengleta již krouží kluby jako AS Řím či Barcelona, Sevilla je chce tímto krokem odradit, případně si zajistit vyšší odstupné za stopera, jehož přivedla v lednu 2017 z Nancy za 5 milionů eur.

Také samotný Lenglet se staví k setrvání na Pizjuánu pozitivně: "Jsem šťastný ve měště i v klubu, protože nastupuji pravidelně za Sevillu, která hraje Ligu mistrů a v lize se může ucházet o přední příčky. Můj agent už začíná jednat s klubem o nové smlouvě. Jsem zde spokojený po osobní i sportovní stránce."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace