Barcelona oslavila na Camp Nou 26. ligový titul. Hráči ale touží po triplete

Barcelonské oslavy (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony oslavili po utkání proti Levante s fanoušky na Camp Nou zisk 26. ligového titulu katalánského klubu. Veselka však byla umírněná, neboť sezóna pro Barcelonu zdaleka nekončí.

Na stadion našlo cestu přes 90 tisíc fanoušků, jedna z nejvyšších návštěv sezóny. Lionel Messi přebral poprvé jako kapitán trofej od prezidenta svazu Rubialese, následovalo oslavné kolečko po trávníku, ohňostroj, skandování s příznivci a další zábavný program. Barcelona ovládla La Ligu poosmé za posledních jedenáct let, na což ostatně poukazovala i trika, která si hráči oblékli a zdobil je nápis "8 d’11 - Výjimečné je, že se to zdá normální".

Hráči byli pochopitelně z titulu nadšení, zároveň si však uvědomují, že mohou dosáhnout na mnohem více. Ve hře je stále ceněné triplete - triumf v domácí soutěži, poháru a Lize mistrů. Ve finále Copy čeká na Barcelonu Valencia, v semifinále Ligy mistrů narazí na Liverpool.

Trenér Ernesto Valverde vyzdvihl zejména Lionela Messiho, pro něhož šlo již o desátý ligový titul, což je nejvíce v historii Barcelony. Argentinec se blíží rekordmanovi Pacu Gentovi, jenž se s Realem Madrid radoval 12krát. "Vyhrál nejlepší tým. Až dosud jde o úspěšnou sezónu, ale musíme pokračovat. Pokud mám někoho vyzdvihnout, pak je to Messi, to on je podepsaný pod vyhranými ligami Barcelony. Určuje náš styl, jeho úroveň soutěživosti je určující," řekl Valverde.

"Není těžké vyhrát, ale obhájit. To ukazuje, že máte i nadále touhu vítězit. Musíte být neustále motivovaný a osm z posledních 11 titulů ukazuje, jak klub tuto soutěž vnímá. Jsou i další důležité soutěže, ale liga ukazuje, kdo byl daný rok nejlepší. V lize pracujete každý den, je to výsledek úsilí od srpna do května." 

Mikrofonu se chopil také Ivan Rakitić: "Nebudu lhát, piji pivo a chci další. Až se ráno vzbudíme, možná nás trochu bude bolet hlava. Pak se musíme soustředit na Ligu mistrů. Nikdo není spokojenější než já. Žiji klubem, městem, fanoušky. Pro to žiji. Mám smlouvu ještě na tři roky, kéž bych ji mohl dodržet, i když ve fotbale nikdy nevíte."

"To, že jsme vyhráli v poslední době hodně lig, neznamená, že to bylo snadné. Vypadá to jako běžná věc, ale je to velmi těžké. Přijdou horší časy. Barcelona je velký klub a myslím, že tato generace jeho jméno ještě vylepšila. Vše je snažší, když máte v týmu nejlepšího hráče světa, ale je to úspěch všech," dodal Sergio Busquets.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Podívejte se na oslavy barcelonského titulu na Camp Nou:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace