RFEF si stěžuje na La Ligu. Neukázala předávání trofeje

Messi přebírá od Rubialese trofej (© marca.es)

Válka mezi Španělským fotbalovým svazem (RFEF) a vedením La Ligy nebere konce a začíná být z pohledu fanoušků nedůstojná. Nejnověji se obě strany přou kvůli předávání trofeje pro mistra ligy.

Devětadvacet let, kdy stál v čele RFEF Ángel María Villar, obvykle platilo, že pohár se vítězi domácí soutěže předává až na začátku příští sezóny. Současný svazový prezident Luis Rubiales absurdní a kritizovaný postup už vloni změnil, když Barceloně odevzdal trofej v posledním ligovém kole proti Realu Sociedad, letos stejný klub vyznamenal hned po střetnutí proti Levante, v němž získalo jistotu obhajoby.

Jenže fanoušci, kteří sledují La Ligu přes oficiální kanál LaLigaTV, si slavnostní moment neužili. Vedení soutěže ho totiž "zcenzurovalo" a ukázalo z kamery vysoko nad hřištěm, odkud šlo jen těžko poznat, co se vlastně na trávníku stadionu Camp Nou děje.

Zástupce RFEF Pablo García Cuervo to zkritizoval: "Dnes prezident RFEF předal Barceloně mistrovský pohár. Ale vy jste to mohli vidět jen na (televizní stanici) Movistar, protože kanál LaLigaTV předávání zatajil a navíc zobrazil trofej, která není trofejí pro vítěze této soutěže."

Napjatý vztah mezi oběma stranami panuje od chvíle, co se kormidla svazu ujal Luis Rubiales. Ten stále nemůže najít společnou řeč se šéfem La Ligy Javierem Tebasem. Oba činovníci si přes média pravidelně vyměňují jedovaté vzkazy.

Tweet Pabla Garcíi Cuerva z RFEF:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace