Bartomeu zařadil zpátečku. Znak Barcelony se zatím měnit nebude

Schůze vedení Barcelony (© as.com)

Na poslední schůzi vedení Barcelony se měla projednávat úprava klubového znaku, prezident Josep Maria Bartomeu ale tento bod z programu na poslední chvíli vyškrtl.

Důvodem byla nespokojenost členů (socios) s chystanou změnou. Ze znaku měla zmizet písmena FCB a snížit se počet modrokarmínových pruhů. Právě vymazání znaků se socios nelíbilo, přesto se dožadovali hlasování. Když Bartomeu oznámil, že se o znaku vůbec jednat nebude, mnozí zareagovali pískotem a pokřikem "chceme hlasovat!".

Bartomeu následně vysvětlil, proč se v současné chvíli podoba znaku měnit nebude: "Je jasné, že tato úprava by neprošla, vedení proto provede vnitřní šetření. Členové Barcelony nechápali, proč by ve středu znaku již neměla být písmena FCB. Já musím akceptovat, že je to návrh, který se členům nelíbil. A já jim naslouchám. Provedeme vnitřní šetření, jak by se dalo dosáhnout toho, aby se protnula nostalgie, historie a tradice s budoucností a evolucí."

První muž Katalánců také upřesnil, že Ernesto Valverde má platnou smlouvu do roku 2020, byť se všobecně předpokládalo, že kontrakt je platný jen do léta 2019 s opcí na další sezónu: "Existuje ale možnost jeho předčasné ukončení, a to na základě složení určité částky, jejíž výši nemohu prozradit."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace