Být trenérem je vyčerpávající. V Realu Madrid více než kde jinde, řekl Zidane. Skončí po sezóně?

Zinédine Zidane (© as.com)

Budoucnost Zinédina Zidana na lavičce Realu Madrid je nejistá. Prezident klubu Florentino Pérez sice o Francouzově odvolání i přes nepříliš povedenou sezónu neuvažuje, skončit by ale Zidane mohl po sezóně z vlastní vůle.

Alespoň to tvrdí deníky Marca a AS na základě výpovědi osob, které mají k 45letému kouči blízko. Podle nich Zidana ubíjí tlak, jaký je na trenéra Realu Madrid vyvíjen, a proto zvažuje, že se funkce v červnu sám vzdá. A poslední Zidanova vyjádření spekulace ještě podpořila.

"Má budoucnost? Jdu ze dne na den. Dále nepřemýšlím. Pokud jde o hráče, tak je samozřejmě příjemné, když za vámi přijdou a řeknou, že to děláte dobře. Mám s nimi skvělý vztah. Vím, jak to v šatně funguje, byl jsem v ní jako hráč 18 let. To spojení se mi líbí. Může fungovat. Když Marcelo, Modrić nebo Cristiano Ronaldo potvrdí, že to mezi trenérským týmem a hráči klape, je to hezké a cením si toho. Soustředím se jen na letošní sezónu a na to, co je ve hře. To mě zajímá. Jiné věci neřeším," prohlásil Zidane.

"Být trenérem je velmi vyčerpávající, v Realu Madrid více než kde jinde. Samozřejmě, že ke změně dojít může, ale to se netýká jen trenéra. Teď ta chvíle není, ale je jasné, že přijde. Je to náročné povolání."

Španělská média již mají jasno o případných kandidátech na uvolněný post. První volbou by byl Mauricio Pochettino z Tottenhamu, jenž má s La Ligou zkušenosti, klubu se líbí jeho filozofie a sám připustil, že by se práci na Bernabéu nebránil. Další možností je Jürgen Klopp, jehož Liverpool se prezentuje atraktivní hrou a Němec umí posunout hráče o stupeň výš, jako se mu to povedlo v případě Salaha či Coutinha. Na radaru Bílého baletu je také lodivod německé reprezentace Joachim Löw. Celá trojice je smluvně vázána, proto by Florentina Péreze čekala nelehká jednání. Bude k nim muset přistoupit?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace