Camp Nou ponese v příští sezóně jméno sponzora. Výtěžek půjde na boj proti koronaviru

Camp Nou (© sport.es)

Barcelona dnes v oficiálním prohlášení uvedla, že Camp Nou ponese v příští sezóně jméno sponzora.

Katalánský celek svolil k tomuto kroku poprvé v historii, získané finance však nepůjdou do klubové pokladny , nýbrž na dobrou věc - nadace Barcelony je věnuje na boj proti koronaviru.

"Vedení klubu schválilo, že přenechá title rights stadionu Camp Nou nadaci Barçy, aby mohla získané prostředky investovat do boje proti koronaviru, který probíhá v Katalánsku i celém světě," uvádí klub.

"Svět prožívá nejtěžší zdravotnickou, ekonomickou a společenskou krizi moderní historie, proto jsme se rozhodli k tomuto výjimečnému kroku. Barcelona si během své historie vybudovala obraz odlišný od ostatních sportovních orgranizací, který je založen na tom, že je Més que un Club (Více než klub) a nezaměřuje se jen na hru a snahu získávat tituly. Barça má historickou povinnost ke společnosti, městu a také Katalánsku, zemi, kterou reprezentuje. Barcelona se nevyhnula vážným ekonomickým dopadům pandemie koronaviru, přesto se vedení klubu domnívá, že je čas být velkorysý, solidární a myslet na kolektivní prospěch, protože jen podobná gesta nesobeckým způsobem pomohou překonat pandemii, která ovlivnila každého."

Jméno sponzora největšího stadionu v Evropě s kapacitou téměř 99 tisíc míst bude Barcelona vybírat v nadcházejících týdnech.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace