Teroristé plánovali útok na Camp Nou při zápase mezi Barcelonou a Betisem

Camp Nou (© marca.es)

Deník El Periódico zveřejnil informaci, podle níž chtěli teroristé zaútočit na stadion Camp Nou v době utkání mezi Barcelonou a Betisem.

K činu se připravovala stejná teroristická buňka, která měla na svědomí útoky v centru Barcelony a městě Cambrils. Ty si vyžádaly 16 obětí.

Utkání Barcelona - Betis bylo v rámci prvního kola ligové sezóny na programu o tři dny později. Policie našla v mobilním telefonu Mohammeda Hichamyho, jednoho z teroristů, plány na přístup ke stadionu i informace ohledně zápasů Barcelony. Jeden z prodejců v blízkém obchodě navíc identifikoval další dva členy teroristické buňky, kteří kupovali předměty s tématikou katalánského klubu, zřejmě s cílem projít na Camp Nou jako jeho fanoušci.

"Je velmi pravděpodobné, že chystali podobný útok, k jakému došlo v Paříži na stadionu Saint Denis přímo během utkání francouzského národního týmu," cituje El Periódico zdroj blízký vyšetřování.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace