Chtěla mě Murcia, prozradil Panenka. Za nejlepšího imitátora vršovického dloubáku označuje Sergia Ramose

Antonín Panenka (© as.com)

Antonín Panenka poskytl portálu Goal rozhovor, v němž promluvil nejen o tom, že byl blízko angažmá ve Španělsku, ale také o Sergiu Ramosovi.

"Velmi rád sleduji španělský fotbal. I když zrovna nepadají góly, na každém zápase La Ligy si najdu něco, co mě zaujme - zpracování míče, přihrávku... Možná nevíte, že jsem byl blízko angažmá ve Španělsku. Chtěl mě Real Murcia, ale nakonec se přestup neuskutečnil," prozradil dnes 69letý Panenka, jenž zažil nejlepší časy v pražských Bohemians a v národním týmu se proslavil vršovickým dloubákem, jak se říká vítězné penaltě z finále mistrovství Evropy 1976 proti SRN, kdy poslal míč lobem doprostřed branky. Československo díky celosvětově známému momentu získalo svůj jediný kontinentální titul.

"Trénoval jsem to dva roky před samotným mistrovstvím. Brankáři většinou skočí do strany, proto mě napadlo kopnout míč do středu. Po každém tréninku jsem soutěžil v penaltách s brankářem Hruškou. Byl opravdu dobrý, takže jsem prohrával hodně peněz, čokolád... Ale poté jsem začal používat svůj trik a najednou jsem častěji vítězil. Špatné na tom bylo, že jsem po všech těch čokoládách, které jsem vyhrál, začal tloustnout."

"Kdybych tehdy neproměnil, dnes už bych měl čtyřicet let zkušeností z práce ve fabrice."

Panenkův dloubák inspiroval mnoho fotbalistů, kteří zahráli pokutový kop stejně lišáckým způsobem. Samotná česká legenda chválí zejména obránce Realu Madrid Sergia Ramose: "Ano, Ramos to udělal již několikrát, že? Baví mě. Myslím, že je to můj nejlepší imitátor. Zahrál tak penaltu opakovaně, všichni to vědí, ale stejně se mu to povede znovu. To je úžasné."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace