Cristiano Ronaldo pokořil hranici 300 ligových branek. Rychleji než Messi

Cristiano Ronaldo (© as.com)

Cristiano Ronaldo přispěl k výhře Realu Madrid nad Getafe 3-1 dvěma přesnými zásahy, první z nich pro Portugalce znamenal posun na hranici 300 ligových branek, druhým načal čtvrtou stovku.

Největší opora Bílého baletu tak potvrdila, že slabší forma z úvodu sezóny je minulostí, v posledních pěti utkáních vstřelil Cristiano Ronaldo deset gólů.

Na cifru 300 ligových branek dosáhl teprve jako druhý hráč v historii. Tím prvním se v únoru 2016 stal Lionel Messi. Argentinec ve službách Barcelony však potřeboval 334 utkání v nejvyšší soutěži, zatímco Cristianu Ronaldovi jich stačilo 286, tedy o 48 méně.

Messi má v současné chvíli na kontě 372 branek ve 408 startech v Primera División, avšak jeho konkurent z Madridu se jako jediný z historicky nejúspěšnějších kanonýrů La Ligy může pochlubit průměrem více než jednoho gólu na zápas (1,05 oproti Messiho 0,91).

V análech předních evropských lig jsou jakožto pokořitelé 300gólové mety zapsáni jen Greaves (357 branek v Premier League), Bloomer (315 branek v Premier League), Dean (310 branek v Premier League) a Müller (365 branek v Bundeslize).

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace