Dani Alves prodloužil v Barceloně

Dani Alves (© as.com)

Dohady o budoucnosti Dani Alvese končí, brazilský pravý bek se dohodl na prodloužení smlouvy v Barceloně. Klub vše potvrdil na své webové stránce.

Původní kontrakt by sedmadvacetiletému fotbalistovi vypršel v létě 2012, ten nový mu zajistí setrvání na Nou Campu o tři roky déle.

Kolem budoucnosti Dani Alvese se vyrojila řada spekulací, které ho nejčastěji posílaly do Anglie, kde mu Manchester City byl ochoten nabídnout výrazně vyšší plat, než na jaký si přijde v Barceloně. Samotný reprezentační obránce několikrát naznačil, že by katalánskou metropoli mohl opustit.

Nakonec se přece jen dohodl na setrvání ve svém současném působišti, kam zamířil v roce 2008 ze Sevilly za 35 milionů eur. Dani Alves si s novou smlouvou platově polepší na úroveň Carlese Puyola, Víctora Valdése či Gerarda Piquého, na jejichž konta míří ročně 5 milionů eur.

Dani Alves je nepostradatelným členem Guardiolovy základní sestavy, v dresu Barcelony odehrál 141 zápasů, během kterých nastřílel 11 branek. Tu poslední o víkendu proti Getafe, čímž přispěl k výhře svého týmu 2-1.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace