Dembélé je oficiálně hráčem Barcelony

Ousmane Dembélé (© marca.es)

Konec spekulací a nejistoty, Barcelona oficiálně potvrdila, že získala vycházející hvězdu světového fotbalu Ousmana Dembélého z Borussie Dortmund.

Barcelona musela za služby teprve 20letého křídelníka, jenž se po odchodu Brazilce Neymara do PSG za rekordních 222 milionů eur stal jednou z přestupových priorit katalánského celku, zaplatit 105 milionů eur, což z něj dělá druhý nejdražší přestup v historii fotbalu. Dalších až 42 milionů eur může do Dortmundu putovat formou bonusů.

Dembélé, kterého Borussia koupila vloni z Rennes za pouhých 15 milionů eur, podepíše v novém působišti smlouvu na pět let s výkupní klauzulí v hodnotě 400 milionů eur. Do Barcelony přicestuje v neděli a v pondělí se podrobí zdravotní prohlídce. Samotnému hráči se tak splnilo přání přestoupit, které si neúčastí na jednom z tréninků, po níž ho vedení Borussie vyřadilo z kádru, vyvzdoroval.

Po Deulofeuovi, Semedovi a Paulinhovi je francouzský útočník, s 20 gólovými přihrávkami třetí nejlepší asistent kontinentu minulé sezóny, v níž ve 49 zápasech přidal ještě 10 branek, čtvrtou letní posilou Barcelony, kde převezme po Neymarovi číslo dresu 11. Další by se již brzy mohl stát Coutinho z Liverpoolu, o něhož klub rovněž dlouhou dobu usiluje.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace