Dvacet odchovanců. Kdo je největší nadějí každého klubu La Ligy?

Ferrán Torres (© marca.es)

Není těžké určit, kdo patří mezi největší hvězdy současné La Ligy. Ale jakým jménům může v podle mnohých nejlepší lize světa patřit budoucnost? Přinášíme vám přehled dvaceti odchovanců, po jednom z každého klubu Primera División, kteří patří mezi ty nejvíce nadějné.

Někteří z nich již první kroky mezi elitou udělali, v případě útočníka Betisu Lorena velmi výrazné, další na debut v prvním mužstvu teprve čekají.

Všechny je však spojuje jedinečný talent a možnost stát se diamantem, který jen potřebuje správným způsobem vybrousit.

Martin Agirregabiria (Alavés, 21 let, pravý obránce)

Nový trenér Alavésu Abelarda neváhal udělat z do té doby v Tercera División hrajícího beka jednu z opor základní sestavy. Mladý obránce se nárokům nejvyšší soutěže velmi rychle přizpůsobil a je jedním z důvodů radikální proměny Alavésu.

Unai Simón (Athletic, 20 let, brankář)

Jestliže je nějaký post, na kterém nemá Athletic problém, pak je to prostor mezi třemi tyčemi. Kepa již patří mezi nejlepší gólmany nejvyšší soutěže, Álex Remiro je velkou oporou Huescy, kde je na hostování, a v rezervě září Unai Simón. Jednička národního týmu Španělska do 21 let už nakoukla i do zápasové nominace prvního mužstva Lvů.

Ferni (Atlético, 19 let, levé křídlo)

V současné chvíli se zotavuje z vážného zranění kolena. Rubén Fernández, fotbalovým jménem Ferni, patří mezi nejzajímavější odchovance Atlética Madrid, v jehož rezervním mužstvu zaujímá klíčovou roli. Rychlost s míčem a schopnost obehrát obránce, to jsou hlavní plusy brzy 20letého talentu.

Carles Aleñá (Barcelona, 20 let, střední záložník) 

V Barceloně nikdy není snadné prosadit se jako odchovanec do prvního týmu, zvláště pokud jde o pozici kreativního středního záložníka, ale pokud se to má někomu povést, pak je to Carles Aleñá, jenž nemá problém s míčem, rozhledem ani tvrdou střelou. Je lídrem rezervy a už debutoval i v La Lize.

Loren Morón (Betis, 24 let, útočník)

Loren už je v pokročilejším věku, je mu 24, ale do La Ligy vlétl až letos jako kometa, která v sedmi zápasech zaznamenal pět branek. Pozvánku do prvoligového týmu si vysloužil střeleckou potencí v rezervě a instinkt kanonýra dokáže přetavit v góly i v Primeře.

Diego Pampín (Celta Vigo, 18 let, levý obránce)

V prvním mužstvu ještě nedebutoval, ale byl součástí zápasové nominace Juana Carlose Unzuého již v 17 letech. Levý obránce, který ale může působit i jako vysunutější křídlo, patří mezi největší naděje Celty Vigo.

Edu Expósito (Deportivo, 21 let, střední záložník)

Do Deportivo ho zlákal Cristóbal Parralo a v rezervním mužstvu Galicijců se stal opravdovým motorem záložník řady, i díky němu prožívá Fabril jednu z nejlepších sezón posledních let. V lize už má tři starty, další dva v Copě, v klubu prodloužil smlouvu do roku 2022.

Imanol Sarriegi (Eibar, 22 let, střední záložník)

Není v klubu dlouze, přesto již vloni debutoval v La Lize i v Copa del Rey. José Luis Mendilibar jej nespouští z očí a sleduje jeho vývoj.

Pol Lozano (Espanyol, 18 let, střední záložník)

Béčko Espanyolu válcuje čtvrtou ligu a hlavní postavou je při skvělých výkonech Pol Lozano. Kvality záložníka Katalánců oceňují i trenéři mládežnických reprezentačních výběrů, Lozano má velkou šanci se brzy stát členem prvoligového celku Pericos.

Hugo Duro (Getafe, 18 let, útočník)

V Primeře debutoval nedávno proti Realu Sociedad, barvy Getafe hájí od svých fotbalových začátků. José Bordalás jeho vývoj bedlivě sleduje, Hugo Duro velmi často trénuje s prvním týmem.

Kévin Soni (Girona, 19 let, střední záložník)

Rezerva Girony nabírá tempo pomalu, ale pokud někdo působí vyspělejším dojmem, pak je to Kévin Soni. Kamerunec přišel do klubu z Francie a podle skautů katalánského klubu jde o hráče, kterému by mohla patřit budoucnost. V Peraladě, béčku Girony, nastupuje pravidelně.

Benito Ramírez (Las Palmas, 22 let, střední záložník)

Las Palmas neprožívájí dobré časy, ale jednou z nadějí pro příští roky je Benito Ramírez, další z tradičně velmi silné líhně odchovanců. Mladý středopolař již debutoval na nejvyšší úrovni a jak sám říká, chce, aby sen v La Lize pokračoval.

Jaime Sierra (Leganés, 20 let, střední záložník)

Jaime Sierra je zapsán do historie Leganésu jako první odchovanec klubu, který se propracoval až do prvního týmu a debutoval v jeho barvách v La Lize. Na start proti Espanyolu navázal i v zápase proti Gironě, a pokud půjdou věci dle předpokladů, bude sbírat utkání v La Lize rychlým tempem.

Pepelu (Levante, 19 let, střední záložník)

Perla mládeže Levante hostuje v týmu Hércules, kterému chce pomoci zpět do Segundy. Pepelu vyniká velkým přehledem, schopností být lídrem i přesnými přihrávkami.

Kuki Zalazar (Málaga, 19 let, útočník)

Současnost Málagy je tristní, proto se musí Andalusané dívat dopředu, kde vidí Kuki Zalazara jako budoucí hvězdu. V Cartageně i přes velmi nízký věk táhne klub za postupem.

Antonio Blanco (Real Madrid, 17 let, defenzivní záložník)

V Indii dosáhl se španělským národním týmem do 17 let na titul vicemistra světa a patřil k oporám. Je typickým zataženým středopolařem, který se díky přehledu o hře stará o zastavování soupeřových kontrů i rozjíždění útočných akcí vlastního mužstva.

Martin Merquelanz (Real Sociedad, 22 let, levé křídlo)

V Realu Sociedad měl být nástupcem Carlose Vely, jenže v době, kdy k tomu měl nejblíže a byl v nejlepší fázi kariéry, si vážně poranil koleno. V San Sebastiánu přesto věří, že po uzdravení se vrátí ke skvělým výkonům a jeho čas v La Lize přijde.

Alejandro Pozo (Sevilla, 19 let, ofenzivní záložník)

Ve svých devatenácti letech toho již má dost odehráno v Segundě a je stabilním členem mládežnických reprezentací Španělska. Rychlost a schopnost uvolnit se, to jsou hlavní devizy mladého záložníka.

Ferrán Torres (Valencia, 18 let, pravé křídlo)

Ferrán Torres se již zapsal do dějin nejvyšší soutěže jako první hráč, který do ní naskočil a narodil se po roce 2000. V poslední době udělal velký skok ve výkonnosti, La Ligu je připraven dobýt svou rychlostí, uměním s míčem i tvrdou střelou.

Manu Morlanes (Villarreal, 19 let, střední záložník)

Stále je kmenovým hráčem rezervy Žluté ponorky, kde řídí ze středu pole hru celého mužstva, ale v dresu prvního mužstva již debutoval, a to rovnou v Evropské lize. V klubu jej sledují a čekají na vhodnou chvíli, aby jej zapsali na ligovou soupisku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace