Guedes opět ve formě. Užívám si každou minutu na hřišti, říká

Gonçalo Guedes v objetí spoluhráčů (© marca.es)

Valencia patří ve druhé polovině sezóny mezi nejlepší týmy La Ligy a velkou zásluhu na tom má Gonçalo Guedes.

Portugalský fotbalista se zbavil zdravotních problémů, zaznamenal v posledních deseti zápasech osm gólů a táhne Valencii za úspěchem. Připomíná tak příběh z roku 2002, kdy Rubén Baraja rovněž zmeškal značnou část sezóny kvůli zranění, aby nakonec skvělými výkony dovedl tým k titulu.

To se Guedesovi nepovede, Netopýři ale mají na dohled vysněnou čtvrtou pozici, s níž je spojena vstupenka do Ligy mistrů. Přitom před pár měsíci měla Valencia blíže k sestupu než k pohárových příčkám... Naději živí i v Evropské lize, kde ji čeká semifinále proti Arsenalu.

"Mám radost, že se mi daří a mohu pomoci týmu. Chceme postoupit do Ligy mistrů a uděláme pro to vše. Ztratil jsem hodně času, rehabilitace po zranění byla náročná, ale teď si užívám každou minutu na hřišti, mám z fotbalu radost. Jsem šťastný," uvedl Guedes, jenž na Mestalle vloni hostoval z PSG, odkud jej Valencia na základě skvělých výkonů vykoupila za 40 milionů eur. Tato částka udělala z 22letého křídelníka nejdražšího posilu v historii klubu.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace