Iker Casillas potvrdil, že se bude ucházet o post šéfa svazu

Iker Casillas (© marca.es)

Legenda Realu Madrid a současný zaměstnanec portugalského Porta Iker Casillas potvrdil, že bude kandidovat na post prezidenta Španělského fotbalového svazu (RFEF).

"Ano, budu kandidovat na prezidenta RFEF, až se budou konat volby. Společně dostaneme svaz na úroveň nejlepšího fotbalu světa - toho španělského," uvedl Casillas na sociálních sítích.

V čele svazu stojí od roku 2018 Luis Rubiales, jenž má spory se šéfem La Ligy Javierem Tebasem. Právě Tebas nedávno vyjádřil Casillasovi podporu a dodal, že "kdokoliv bude lepší než Rubiales".

Osmatřicetiletého Casillase postihl v polovině loňského roku infarkt, po kterém se sice vrátil do tréninku, ovšem nikoliv do zápasů. Při kandidatuře na funkci v RFEF se může spolehnout na velkou podporu široké veřejnosti. V anketě deníku Marca mu například dalo před Rubialesem, jenž se hodlá o funkci znovu ucházet, přednost 94 procent čtenářů. Volba by měla proběhnout ještě v letošním roce.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace