Rubiales má volnou cestu, Casillas stáhl kandidaturu na prezidenta svazu

Iker Casillas (© marca.es)

Iker Casillas nebude kandidovat na post prezidenta Španělského fotbalového svazu (RFEF). Bývalý brankář Realu Madrid to dnes potvrdil, přestože dříve uvedl, že má o funkci zájem.

"Hlavním důvodem k tomuto rozhodnutí je výjimečná sociální, ekonomická a zdravotnická situace, kterou naše země prochází. Volby jsou na druhé koleji. Myslím, že je čas spojovat, nikoliv rozdělovat, protože náš fotbal i společnost to potřebují," vysvětlil Casillas.

"Do budoucna to nejsou zavřené dveře, chtěl jsem férové a transparentní volby a hledal jsem to nejlepší pro španělský fotbal. Myslím, že v tomto případě tomu tak není. Věřím, že v příštích volbách se tak stane, ať už se mnou nebo jinými kandidáty," dodal 39letý Casillas.

Volba prezidenta svazu by se měla uskutečnit po letošní sezóně. Očekává se, že současný první muž RFEF Luis Rubiales bude jediným kandidátem, což by pro něj znamenalo volnou cestu ke znovuzvolení na nadcházející čtyřleté období.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace