Je nejlepší, chválí Zidane Courtoise, jemuž naskakují čistá konta

Thibaut Courtois (© marca.es)

Pochybnosti jsou pryč, Thibaut Courtois výbornými výkony uzavřel dohady, zdali měl klub prodávat Keylora Navase.

Belgický reprezentant v úvodu sezóny tápal, na čisté konto čekal patnáct zápasů a průměr inkasovaných branek měl vysoko nad jednou na zápas. V posledních měsících se ale situace zcela otočila. Courtois je klíčovou oporou Realu Madrid, z posledních dvanácti startů mezi ligou a Ligou mistrů hned devětkrát udržel nulu. Real Madrid má společně s Atléticem nejlepší obranu v La Lize a Courtois je největším konkurentem Jana Oblaka v boji o Zamoru. Cena pro brankáře s nejnižším průměrem obdržených branek na utkání putovala do Realu Madrid naposledy v sezóně 2007/2008, kdy ji získal Iker Casillas.

"Mám radost, že jsem týmu pomohl. Takové výkony ode mě Real Madrid vyžaduje. Jsem se sebou spokojený, ale nejdůležitější je, že se daří týmu," uvedl spokojený belgický reprezentant.

Svoji brankářskou jedničku pochválil trenér Zinédine Zidane: "Chytal výborně. Jsem s ním spokojený a i on je určitě spokojený se svými výkony. Je naší jedničkou, musíme pokračovat ve sbírání čistých kont. Pro mě je Courtois nejlepší, o tom není pochyb."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace