Je podvyživený, nezvládne zátěž, říkali o Valverdem. Teď se stává klíčovou postavou Realu Madrid

Fede Valverde (© marca.es)

Real Madrid v úvodu sezóny tápe, přesto se najdou i pozitivní zprávy. Jednou z nich je výkonnost Fede Valverdeho.

Jedenadvacetiletý Uruguayec v týmu na rozdíl od o tři roky staršího Marcose Llorenteho, jenž přestoupil do Atlética, zůstal a podle všeho šlo ze strany vedení Realu Madrid o dobrou volbu.

Tu ostatně prokázalo už v době, kdy hráče před třemi roky lákalo z Peñarolu. Nedalo totiž na doporučení lékařů, ať hledá jinde. Doktoři tvrdili, že Valverdeho "nemohou podepsat, protože je v podstatě podvyživený, nezvládne fyzickou zátěž". Pětimilionová přestupová cifra v eurech se nyní jeví jako velmi nízká a Valverde na hřišti dokazuje, že běhat s maximálním nasazením po celých 90 minut mu nedělá nejmenší problém, kondice se stala jeho velkou předností. Real Madrid v něm našel klasického box-to-box středopolaře, tedy fotbalistu, který ovlivňuje hru v obraně i útoku a dává mužstvu tolik potřebnou rovnováhu.

Néstor Gonçalves, jenž v Peñarolu vychovává mladé talenty, vypráví Valverdeho příběh: "Už když mu bylo devět, byl o něj velký zájem, tak jsem řekl, ať mi ho přivedou ukázat. Kvůli předpisům jsme ho ještě nemohli podepsat, musel jsem ho proto na rok ukrýt před ostatními. Několik měsíců nehrál. A pak jsem ho pro Peñarol získal. Hned mě zaujal herní inteligencí. Měl horší fyzičku než ostatní, což ho nutilo řešit situace hlavou. Valverde má obrovský talent, který je ještě podpořen schopností přizpůsobit se. Dokáže plnit různé role. Má před sebou velkou budoucnost."

Samotný Valverde své výkony nepřeceňuje a stále vše vidí střízlivě: "V šatně jsem byl ze začátku tichý a ostýchavý, ale pochopil jsem, že se musím stát členem týmu. Teď už se bavím se všemi, je to v pohodě. Je hezké, že se o mých výkonech mluví pozitivně, ale já se to snažím nečíst a soustředit se na fotbal. Zůstávám nohama na zemi. Není důležité se na tuto úroveň dostat, ale udržet se na ní."

Zinédine Zidane v létě hodně usiloval o záložníka Manchesteru United Paula Pogbu. Jak se zdá, možná svého "Pogbu" nakonec najde právě ve Valverdem...

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace