Kdyby Zidane zůstal, odešel bych, přiznal Ceballos

Dani Ceballos (© marca.es)

O sto osmdesát stupňů se během léta otočila situace Dani Ceballose v Realu Madrid. Mladý záložník o ní promluvil v rozhovoru pro deník Marca.

Zatímco vloni byl Ceballos Zinédinem Zidanem přehlížen, od Julena Lopeteguiho, jenž úspěšného Francouze v roli trenéra nahradil, se mu dostává výrazně větší důvěry i porce minut na hřišti.

"V lednu jsem si najal osobního trenéra, protože jsem nehrál ve středu ani v neděli, což znamená nižší zátěž. Chtěl jsem být připraven na novou sezónu. Pokud by Zidane zůstal, bezpochyby bych odešel. Nevím, proč mi nedával příležitosti, na to byste se museli zeptat jeho. Tvrdě jsem pracoval, snažil jsem se mu výběr sestavy zkomplikovat, ale přišel moment, kdy jsem poznal, že je to nemožné. Dal jsem dva góly ve Vitórii a v dalším zápase proti Dortmundu jsem nastoupil na minutu," prohlásil Ceballos, kterého Real Madrid získal v létě 2017 za 30 milionů eur z Betisu.

"V jednu chvíli byli zranění Luka Modrić i Toni Kroos, Zidane změnil systém, aby mohl nasadit jiné dva hráče. To vás raní a zamrzí to. Nikdy jsem ale nepřestal bojovat, chci v Realu Madrid triumfovat," dodal 22letý středopolař, který se ještě vrátil k utkání, do něhož ho Zidane poslal za rozhodnutého stavu na posledních pár vteřin, za což byl kritizován.

"Hodně hráčů by řeklo, že i 30 odehraných vteřin za Real Madrid by se jim líbilo, ale nebylo to ideální střídání, byl jsem trochu frustrovaný. Nebyl to těsný zápas, bylo to 3-1, nemusel se šetřit čas. Zidane mi řekl, že to byly nervózní chvíle, v šatně jsem viděl, že ho to mrzí. Další den si mě na začátku tréninku zavolal, aby se omluvil. To o něm hodně vypovídá."

Pod Lopeteguim Ceballos ožil a obdržel pozvánku do národního týmu Španělska. "Byl jsem na dovolené a na sociálních sítích jsem se o angažování Lopeteguiho dozvěděl. Nečekal jsem to, ale myslím, že je to pro nás nejlepší možný trenér. Jeho styl je odlišný od minulé sezóny. Chce mužstvo, které bude dobře bránit a s míčem bude ambiciózní. Má rád dlouhé držení míče i rychlé kontry."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace