Když gólovou šanci zmaří... duch

Duda (© marca.es)

Zasahuje nadpřirozeno i do fotbalových zápasů? Záložník Málagy Duda byl ve své době přesvědčen, že ano, neboť mu tajemné cosi zmařilo gólovou příležitost.

"Když jsem chtěl vystřelit, objevil se přede mnou duch, proto jsem raději přihrál míč spoluhráči. Něco se mi postavilo do cesty, nevím, co to bylo, ale něco jsem v tu chvíli zahlédl," tak Duda zcela vážně po zápase z 1. května roku 2005 vysvětloval, proč na Ciutat de València místo postrčení míče do zcela odryté branky nesmyslně přihrál do horší pozice Miguelu Ángelovi, jenž nastřelil obránce.

Média se výroku tehdejšího fotbalisty Málagy chytla a začala pátrat, jestli není na jedné z branek na stadionu Levante přece jen něco v nepořádku. Pracovník Levante Raimón měl vyzradit, že o dva roky dříve byla na Ciutat přivolána policie, neboť se v noci "něco" na inkriminovaném místě procházelo. Policie nic nenašla a Raimón popřel, že by se něco takového opravdu stalo, byť tak údajně učinil proto, aby to na klub nevrhalo špatný stín.

Zmařená šance a její okolnosti se dostaly i televizního pořadu Cuarto Milenio (Čtvrté milénium), který se věnuje mimo jiné tajemným událostem. Jeho moderátoři zjistili, že v roce 1995 byl u zmiňované branky rozsypán popel zemřelého člena klubu a v roce 2002 dalších čtyř fanoušků, kteří se stali obětmi autonehody při cestě na jeden ze zápasů. To je však poměrně běžný akt, k němuž dochází i na jiných stadionech.

Samotný Duda pro Cuarto Milenio zopakoval, že "viděl ducha". Zajímavostí je, že v roce 2011 neproměnil pokutový kop, který zahrával na "prokletou" branku.

Opravdu stráží svatyni na Ciutat El fantasma de Orriols (Duch z Orriols), jak média Dudou viděné "něco" pojmenovala?

Podívejte se na moment, kdy Duda "viděl ducha" (v čase 2:40):

Další články věnované momentům či tradicím, které se proměnily v legendární a obklopují je zajímavé okolnosti, najdete v sekci Španělské střípky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace