Kluby La Ligy si za televizní práva rozdělily téměř 1,4 miliardy eur

Kamery nechybí na žádném zápase La Ligy (© marca.es)

Vedení La Ligy po včerejší valné hromadě uvedlo, že účastníci soutěže si za televizní práva pro sezónu 2016/2017 rozdělily 1,387 miliardy eur.

To je nárůst o 388,7 milionu eur oproti předchozímu ročníku 2015/2016, a to i díky novým kontraktům s Japonskem, Tureckem či zeměmi Jižní Ameriky.

I přes změny v posledních letech panuje při rozdělování peněz z televizních práv mezi kluby Primera División stále velký nepoměr. Zatímco dvojice velkoklubů Barcelona a Real Madrid si přišla shodně na částku okolo 150 milionů eur, nejslabší účastníci ligy se musejí spokojit s ciframi okolo 40 milionů eur, tedy zhruba 3,75krát menšími.

Polovinu celkové částky si kluby rozdělují rovným dílem, dalších 25 procent je závislých na sportovních výsledcích, čili umístění v daném ročníku Primera División, a zbylých 25 procent se odvíjí od počtu socios (členů), prodaných vstupenek a podobně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace