Krize, jakou Athletic nezažil. Berizzovo odvolání ale klub nezvažuje

Eduardo Berizzo (© marca.es)

Athletic prožívá nejhorší krizi ve své dlouhé historii, vedení klubu přesto nepřemýšlí o řešení formou změny na trenérském postu.

Nevyhrát v deseti ligových zápasech za sebou, to už baskičtí Lvi zažili v sezónách 1986/1987 (pod vedením Iribara), v ročníku 2005/2006 dokonce mužstvo nezískalo tři body jedenáctkrát v řadě (9 zápasů pod Mendilibarem a 2 pod Clementem), ale vždy byla série proložena alespoň úspěchem v poháru. Čekat na triumf deset soutěžních mačů bez ohledu na soutěž, to se Athletiicu přihodilo až letos, 120 let po založení klubu.

Athletic se v ligové tabulce pohybuje těsně nad sestupovým pásmem a riskuje, že poprvé okusí pád o kategorii níže. Pro většinu celků by to byl pokyn k vyhazovu trenéra, pozice Eduarda Berizza se však zdá být pevná.

Joru Urrutia na bývalého kouče Celty a Sevilly vsadil a nehodlá na tom nic měnit, o prezidentovi Athleticu je známé, že nerad sahá k drastickým opatřením. Odvědčí se mu Berizzo za důvěru a dokáže špatně se vyvíjející sezónu zvrátit?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace