Nebezpečná sázka na jedinou kartu. Athletic věří ve finále Copy, ale v lize paběrkuje

Gaizka Garitano (© marca.es)

Jako by Athletic vsadil na jedinou kartu, a sice tu pohárovou. Zatímco v Copě věří Lvi v postup do finále, v lize se trápí a šňůra neúspěchů se natahuje.

Po prohře v derby s Alavésem se prodloužila už na čtyři porážky a deset kol bez vítězství, což z Athleticu dělá v odvetné části ligového ročníku vůbec nejslabší tým. Naposledy oslavil tři body 1. prosince...

"Je to tvrdá rána. Nebyli jsme odměněni za práci, kterou jsme na hřišti odvedli. Krutá porážka gólem z 91. minuty, když zápas směřoval k remíze. Jsme naštvaní, jsou to nejtěžší chvíle, co jsem u týmu. Od zítřka musíme trénovat s maximálním motivací, abychom se zvedli," uvedl trenér Gaizka Garitano.

V tabulce se Athletic pohybuje v zemi nikoho, daleko od pohárových příček a s dostatečným odstupem od sestupového pásma. Pokud se však nepodaří sérii proher zastavit, hrozí Athleticu, že bude v posledních soutěžních měsících trpět a strachovat se.

Baskové rozjeli nebezpečnou hru, v níž o tom, jak bude sezóna 2019/2020 vnímána, možná rozhodne jediný zápas - odveta semifinále Copy v Granadě. Doma Athletic Andalusany zdolal 1-0. Pokud uhraje na Los Cármenes postupový výsledek, dostane šanci poprat se o trofej, zajistí si účast v Supercopě a morálka stoupne. Ale co když sázka na pohárovou kartu nebude úspěšná?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace