Kteří cizinci nasbírali v klubech La Ligy nejvíce startů?

Roberto Carlos (© marca.es)

Diego Godín se stal cizincem s nejvíce starty za Atlético Madrid. Jaká nešpanělská jména jsou neodmyslitelně spjata s jednotlivými týmy současné La Ligy? Přinášíme vám přehled cizinců s nejvyšším počtem zápasů za každý klub.

Eibar - Gonzalo Escalante (Argentina), 78 zápasů - Teprve čtyřiadvacetiletý Jihoameričan, jemuž se přezdívá argentinský Charlie Adam. Na Ipurue působí od roku 2015.

Girona - Moha (Maroko), 103 zápasů - Již neaktivní fotbalista vystřídal ve Španělsku řadu klubů, největší stopu ale zanechal v Gironě a Osasuně.

Leganés - Martín Mantovani (Argentina), 153 zápasů - Třiatřicetiletý stoper je vůdcem obrany Leganésu a jednou z jeho nejvýraznějších osobností.

Las Palmas - Daniel Carnevali (Argentina), 204 zápasů - Dnes již 70letý bývalý brankář strávil v Las Palmas šest roků a byl i členem argentinské reprezentace.

Betis - Denílson (Brazílie), 207 zápasů - V současné době se tomu těžko věří, ale Betis udělal v roce 1998 z Brazilce nejdražšího hráče světa, když za jeho služby zaplatil 21 milionů liber. Denílson ale nikdy naplno nezářil a zařadil se mezi fotbalisty, kteří nenaplnili svůj potenciál.

Athletic - Aymeric Laporte (Francie), 207 zápasů - Přestože oslavil teprve 23. narozeniny, stihl už za Athletic, kde je po Lizarazuovi teprve druhým Francouzem, 207 startů.

Getafe - Cata Díaz (Argentina), 237 zápasů - Důrazný stoper působil na Coliseu ve dvou etapách a pokaždé se stal jedním ze symbolů týmu a miláčkem fanoušků.

Villarreal - Mateo Musacchio (Argentina), 249 zápasů - Také Villarreal našel oporu na pozici středního beka v Argentině, Musacchio už ale v klubu nepůsobí, po osmi letech ho letos vyměnil za AC Milán.

Real Sociedad - Darko Kovačević (Jugoslávie), 284 zápasů - V Realu Sociedad působil dvakrát, spolu s Turkem Nihatem byli jednou z nejlepších útočných dvojic ve Španělsku.

Celta Vigo - Aleksandr Mostovoi (Sovětský svaz), 290 zápasů - Hodně náladový, ale geniální tvůrce hry byl dlouholetým pilířem Celty Vigo.

Sevilla - Frédéric Kanouté (Mali), 290 zápasů - Jedna z ikon doby, během které se Sevilla vypracovala mezi přední celky nejen ve Španělsku, ale i v Evropě.

Atlético - Diego Godín (Uruguay), 314 zápasů - Patří mezi nejlepší stopery La Ligy a je i klíčovou postavou reprezentačního týmu Uruguaye.

Espanyol - Mauricio Pochettino (Argentina), 320 zápasů - Za Espanyol nastupoval ve dvou etapách a poté následně Pericos vedl i jako trenér.

Levante - Félix Ettien (Pobřeží slonoviny), 324 zápasů - V profesionální kariéře poznal jen dva kluby - Levante a Alziru. V prvním odehrál 324 utkání, ve druhém pouhých 5.

Alavés - Martín Astudillo (Argentina), 346 zápasů - Na Mendizorroze působil dlouhých deset let a stal se symbolem Alavésu.

Málaga - Duda (Portugalsko), 349 zápasů - Dres Málagy oblékal portugalský křídelník celkem 14 let, které si rozdělil do dvou etap. 

Valencia - Amedeo Carboni (Itálie), 350 zápasů - Italský levý bek byl devět let oporou Netopýrů z Valencie.

Deportivo - Mauro Silva (Brazílie), 458 zápasů - Brazilský defenzivní záložník hájil barvy Deportiva třináct let a fanoušky si získal fyzičkou, obrannou činností a vůdcovstvím.

Real Madrid - Roberto Carlos (Brazílie), 527 zápasů - Podle mnohých nejlepších levý bek historie, proslul útočnými výpady a dělovkami, které vysílala jeho levá noha.

Barcelona - Lionel Messi (Argentina), 597 zápasů - Argentinská hvězda se v Barceloně vypracovala v nejlepšího hráče světa a jednoho z nejlepších, jakého historie pamatuje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace