Laporteho přestup potvrzen, v Athleticu ho nahradí Íñigo Martínez

Íñigo Martínez (© marca.es)

Athletic prostřednictvím svého webu potvrdil, že došlo k zaplacení výkupní klauzule Aymerice Laporteho. Mladý bek se tak může upsat Manchesteru City. Jako náhradu si klub vybral Íñiga Martíneze, u něhož rovněž šlo o transfer zaplacením výkupní klauzule.

Athletic neměl zájem o přestupu 23letého Laporteho jednat, zástupcům City tak nezbyla jiná možnost, že hráče vyplatit ze smlouvy složením částky 65 milionů eur.

"V Athleticu jsem dospěl jako člověk i jako fotbalista. Děkuji klubu za vše, co mi dal. Teď stojím před novou výzvou v kariéře. Opouštím jedinečný klub, na který nikdy nezapomenu. Nechci, aby to bylo sbohem, ale na shledanou," uvedl stoper, jenž na San Mamés působil od svých 15 let.

Vedení Lvů již začalo se sháněním náhrady, a to zvučné. Již dnes klub zaplatil výkupní klauzuli Íñiga Martíneze z konkurenčního Realu Sociedad. Ta měla hodnotu 32 milionů eur. Samotný fotbalista, o něhož se během loňského léta vážně zajímala Barcelona, dal přesunu zelenou a v Athleticu stane se jedním ze tří nejlépe placených hráčů. Kontrakt podepíše do roku 2023 s výkupní klauzulí 80 milionů eur. Oficiálně představen bude v nejbližších hodinách.

Šestadvacetiletý stoper se okamžitě zapsal do historie Athleticu, a to jako nejdražší posila v jeho historii.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace