Las Palmas - největší cestovatelé v Evropě

Stadion Las Palmas (© marca.es)

Být fotbalistou přináší i cestování k utkáním. V tomto ohledu nemají Las Palmas napříč elitními evropskými ligami konkurenci.

Jestliže někdo zbožňuje létaní, pak jako člen kádru Las Palmas by si lebedil. Kanárský celek podniká každé dva týdny několikahodinovou cestu z ostrova k zápasu na hřišti soupeře a zpět. Celkově musí v letošní ligové sezóně absolvovat UD celkem 78 362 kilometrů.

Druhé italské Crotone balí kufry na podstatně menší vzdálenost, a sice 36 904 kilometrů. S menším odstupem následují Celta Vigo (32 354 kilometrů), Cagliari (31 272), Deportivo (30 768) a Girona (29 704).

Las Palmas si jsou své nevýhody vědomy a nikdy si na ni nestěžovaly nebo ji nepoužívaly jako výmluvu, naopak někteří fotbalisté soupeřů nejsou z dalekého výletu nadšení. A tak například barcelonský Sergio Busquets uvedl: "Byla to hodně dlouhá cesta. Je znát, že se nemůžete dostatečně vyspat a odpočinout si. Předtím jsme hráli těžké utkání a neměli jsme dost času na odpočinek."

Podobně se vyjádřil záložník Villarrealu Manu Trigueros: "Je to zvláštní cesta. Hodiny v letadle známe z Evropy, ale ne z ligy. Navíc je tam časový posun o jednu hodinu." Následně svůj výrok po kritice na sociálních sítích doplnil: "Pro ty citlivější a oportunisty - jen jsem řekl, jak to je. Ale i kdybychom měli na Gran Canarii cestovat 20krát, tak se nic neděje. Rád tam hraji!"

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace