Letní utrácení. Kluby La Ligy vydaly za posily téměř 900 milionů eur, nejvíce v historii

Thomas Lemar (© marca.es)

Finanční situace španělských klubů se každým rokem zlepšuje, což dokázalo letošní letní přestupové období. Celky La Ligy během něj utratily 898 milionů eur.

To je nejvyšší cifra, jakou historie španělské nejvyšší soutěže pamatuje. Vloni se výdaje zastavily na částce 577 milionů eur, v roce 2012, kdy byl španělský fotbal v ekonomické krizi, vynaložily kluby Primery za nové tváře pouhých 145 milionů eur.

Nejdražší přestup léta 2018 má na svědomí Atlético, za Thomase Lemara zaplatilo Monacu 70 milionů eur. Nejvýhodnější byl naopak prodej Cristiana Ronalda, který do kasy Realu Madrid přinesl přes 100 milionů eur.

La Liga se, pokud jde o útraty za hráče, zařadila na třetí pozici za anglickou Premier League (1,42 miliardy eur) a italskou Serii A (1,14 miliardy eur). Za Primerou zůstávají francouzské Ligue 1 (564 milionů eur) a německá Bundesliga (496 milionů eur).

Bilance klubů La Ligy v letním přestupovém období 2018:


*gastos - výdaje za koupené hráče, ingresos - příjmy za prodané hráče, balance - celková bilance

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace