Mateu Lahoz se dostal pod palbu kritiky

Mateu Lahoz je hodně kritizován (© as.com)

Víkendové utkání mezi Sevillou a Barcelonou je stále předmětem diskuse, a to zejména kvůli postavě rozhodčího.

Mateu Lahoz odřídil atraktivní duel, který vyhráli Katalánci díky skvělému obratu v závěru tak, že nebyla spokojená ani jedna strana. Domácí si stěžovali na přísné vyloučení Gary Medela a ruku Thiaga při vyrovnávací brance, zatímco Barceloně se nelíbila důrazná hra Andalusanů.

"Vím, že panuje nespokojenost, ale já jsem v klidu. Vyloučení Medela? O mých rozhodnutích ze zápasu nemohu mluvit. Co si myslím, jsem napsal do zapisu o utkání," uvedl samotný Mateu Lahoz.

"Mateu Lahoz vyvádí z míry oba týmy, nepíská dobře. Ignoruje jasné fauly na obě strany," prohlásil Xavi Hernández a v podobném duchu se vyjádřil také Tito Vilanova: "Pokud se hráč pokusí někomu dát hlavičku, je to obvykle vyloučení. Rozhodčí může svými chybami ovlivnit výsledek, je v těžké situaci. Mateu Lahoz však mění hru, ne výsledek. Nevíte, co je faul, a co ne. To nám nevyhovuje, ale je to jeho styl řízení zápasů. Mě vyvádí z míry."

Nespokojený byl rovněž trenér Sevilly Míchel, který byl za protesty vyloučen: "Nevím, proč mě vyloučil. Nenadával jsem mu, pouze jsem řekl, že druhému gólu Barcelony předcházela ruka. Rozhodčí ovlivnil výsledek, vyloučení Medela bylo směšné."

Gary Medel proti červené kartě za údajnou hlavičku Cescu Fàbregasovi protestoval: "Téměř jsem se ho nedotkl, neměla to být červená karta."

Samotný záložník Barcelony však trvá na tom, že Lahoz rozhodl správně. "Vrazil do mě obličejem, to je na vyloučení. Jestli chcete, můžu to udělat já vám, a uvidíme," řekl Fàbregas reportérovi po skončení zápasu.

Disciplinární komise bude na základě videozáznamu celou situaci posuzovat v nejbližších dnech. Medelovi by mohl být trest zrušen, jako tomu bylo v podobném případě Eliseua z Málagy.

Podívejte se na moment, po kterém byl vyloučen Gary Medel:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace