Mendesova podivná premiéra

Pedro Mendes (© google.es)

Druhé vystoupení Pedra Mendese v dresu Realu Madrid, první v oficiálním zápase, vyvolalo překvapivý rozruch nejen mezi klubovými fanoušky. Portugalského stopera, jenž se ale narodil ve švýcarském Neuchatelu, přivedl do hlavního města Španělska veleznámý Jorge Mendes. Záložní celek Real Madrid Castilla sháněl dvě posily, kterými by doplnil kádr, jenž si dělá čáku na postup do Segunda División. Trenéři měli zájem především o stopera a středního záložníka. Naťuklo se hned několik možností, tou nejpřitažlivější pak byli dva mladíci z Realu Sociedad a mistři Evropy do devatenácti let Iñigo Martínez a Rubén Pardo. Jenže vysoké finanční požadavky klubu ze San Sebastiánu celou operaci odstavily na vedlejší kolej. Dalším objektem zájmu byl kupříkladu i Abdel, tehdy z Getafe B, jenž už se ale k dnešnímu dni řadí do základní sestavy kouče azulones Luise Garcíi. Za této konstelace Jorge Mendes nabídl služby Pedra Filipeho Mendese. Vedení sportovní sekce tuhle možnost prostudovalo a nakonec na ni kývlo.

Podmínky transferu byly jednoznačné. Hostování s opcí na přestup hráče Sportingu Lisabon, jenž v minulé sezóně hrál zapůjčený ve švýcarském Servette Ženeva, kde nastoupil do devatenácti zápasů. Real Madrid platí hráčovu mzdu, aniž by za přesun obránce, jenž by během probíhající sezóny měl ukázat svoji hodnotu, zaplatil jediné euro. 

Kontroverzní byl už jeho začátek na klubové půdě Realu Madrid. Po pěti dnech tréninku ve Valdebebas je nominovaný a dokonce i nastoupí do zápasu o Trofej Santiaga Bernabéua proti Galatasaray. Prozatím jsou ale výkony portugalského reprezentanta do 21 let takové nemastné neslané a doposud se mu nepodařilo naplno přesvědčit o svých přednostech realizační tým Castilly, za což z velké části mohou i neustálé „výlety“ se svojí reprezentací, které mu znemožňují získat potřebné tempo. Aktuálně se řadí až na čtvrté místo mezi stopery béčka Realu, za Nacha, Pabla Gila a Ivána. Pedro se sice snaží, pracuje a v kabině ho přijali dobře. Nicméně trenérům z cantery se nezdá jeho úroveň a pochybují o tom, že by byl schopen hrát za první mužstvo. Překvapení tudíž bylo po jeho nominaci k zápasu v Amsterdamu hodně velké. A ještě větší, když se dokonce objevil na trávníku.

Reakce jeho spoluhráčů z nižších kategorií mládežnických celků Realu byly různorodé. Zatímco Morata mu přes twitter poblahopřál, jiní, jako třeba Fran Sol, to zhodnotil jako protekci, nebo to alespoň vyjádřil prostřednictvím totožné sociální sítě. Útočník Realu Madrid C se později omluvil s vysvětlením, že to byl jeho kamarád (Ismael) jenž mu vzal telefón a projevil svoji zlobu a s jeho názorem to nemá nic společného. Ať už tak, či onak, každopádně je soutěžní premiéra Pedra Mendese zahalena množstvím otazníků. Hráč, jenž je vlastnictvím Sportingu Lisabon, v Castille nemá místo ani v základní sestavě, si odbyde premiéru v Lize mistrů, když v zástupu čeká spousta dalších mladíků, kteří by si tuhle příležitost zasloužili mnohem víc. Podle prohlášení z Bernabéu udělal Mourinho, jakožto hlavní zodpovědný za sportovní úsek, jen to, co považoval za nejvhodnější. Basta. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace