Mouriño znovu pohrozil, že Celta odejde z Viga

Oprava střechy na stadionu Balaídos (© marca.es)

Celta je spjata s městem Vigo. Už dlouhé měsíce však prezident klubu Carlos Mouriño opakuje, že by Celta mohla největší město Galicie opustit a najít domov jinde.

Důvodem sporů mezi vedením klubu a města je situace ohledně stadionu Balaídos. Celta usilovala o jeho koupi, aby mohla stánek zrekonstruovat, případně požadovala po Vigu prodej pozemků, na nichž by postavila nový stadion. Ani s jednou žádostí však neuspěla.

"Potřebujeme jako klub růst. Po ekonomické stránce se nám daří skvěle, musíme ale zlepšit prostředí pro fanoušky i sportovce. Proto chceme zmodernizovat Balaídos, nebo postavit nový stadion. Město řeklo, že nový stadion nepřipadá v úvahu, protože není v územním plánu. Ale právě nyní se vytváří nový územní plán, takže ho chceme zanést do něj. Pokud nás ale ve Vigu nechtějí, tak přesuneme klub jinam. Nabídek máme hned několik, všechny zvažujeme," uvedl Mouriño letos v únoru. Zdálo se, že se situace uklidnila, ale kvůli problémům s rekonstrukcí střechy Balaídosu, která zapříčinila, že v zápase proti Atléticu byla kapacita kvůli bezpečnosti snížena o 8 tisíc míst, na což doplatili socios (členové) Celty, kteří nemohli být utkání přítomni, vody znovu rozvířila.

"Stále jsme nezavrhli možnost, že Vigo opustíme. Jasně jsme řekli, že odejeme, pokud nedostaneme určité záruky. A ty zatím na žádné smlouvě nejsou," prohlásil dnes Mouriño. "Dali jsme městu 24 hodin, aby nám sdělilo, jestli bude oprava střechy dokonečna do nejbližšího zápasu proti Athleticu. Vztahy s vedením města jsou dobré, ale potřebujeme více informací. Z jejich nedostatku jsme znepokojení."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace