Nacho po nesmysleném zákroku nechává Real bez středního obránce

Stuani konfrontuje Nacha v utkání Girona - Real Madrid

Ligové utkání Realu Madrid na hřišti Girony probíhalo v poklidném duchu až do samotného nastavení druhého poločasu, kdy se obránce hostí Nacho neúspěšně pokoušel zastavit útok Girony. Místo míče ale zasáhl kotník Portua a prohlédl si z blízka červenou kartu. Jakoby nestačilo, že už nyní Real počítal střední obránce na prstech jedné ruky, Nacho svého zaměstnavatele nechal zcela bez možností a do dalšího utkání trenér Ancelotti může vyslat pouze Rüdigera.

Fanoušci si raději nepřipouští, co se mohlo stát, pokud by Nacho prošlápl kotník Portua na zemi. To, že byl útočník Girony ve vzduchu mu zřejmě zachránilo zdraví. Problém proto bude nyní mít pouze Real Madrid, který do dalších ligových kol zůstává pouze s jedním středním obráncem, a tím je Rüdiger.

„Byl to z jeho strany nedostatek předvídání. Omlouváme se a doufáme, že bude Portua v pořádku. Nacho je pesimistický obránce, který si vždy myslí, že se může něco stát a proto se devadesát minut soustředí,“ našel pochopení pro brutální zákrok obránce trenér Ancelotti. „Nacho svou chybu chápe a je smutný,“ dodal na adresu hráče, který viděl teprve třetí červenou kartu ve 326 utkáních za Real Madrid.

Červená, kterou Nacho po zákroku viděl, měla původně barvu žlutou, přezkoumání VAR ale rozhodnutí hlavního arbitra Santany pozměnilo, což Nacho přijal bez protestů. Poklidný konec zápasů ale již byl ten tam a na hřišti se strhla strkanice. „Ancelotti se nám omluvil, ani on zákrok nepochopil,“ přiznal kapitán domácího týmu, Cristhian Stuani. „Nacho je skvělý hráč, ale byl to zbytečný zákrok, což se mi nelíbilo a snažil jsem se bránit spoluhráče,“ přiznal po utkání kapitán týmu.

Nachův zákrok zdaleka nejvíce potrápí trenéra Ancelottiho, který se dostal do svízelné situace. Pokud se Alaba nedá v rekordním čase dohromady, bude mít Real Madrid pro příští zápas k dispozici pouze jediného obránce. Po zranění Militaa do konce sezóny se Bílý balet rozhodl nehledat na přestupovém trhu náhradu a při současné diskvalifikaci Nacha se to nyní Realu vymstí, jelikož bude v příštím ligovém utkání bez středního obránce.

Do dvojice s Rüdigerem by mohl přijít někdo z A týmu, hlavními kandidáty jsou Mendy nebo Tchouameni, případně z béčka, kde mezi nejzkušenější patří Marvel a Carrillo.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace