Neomylný. Stuani proměnil v La Lize i devátou penaltu

Cristhian Stuani (© marca.es)

Girona porazila Leganés přesvědčivě 3-0, jedním gólem se na výsledku podílel Cristhian Stuani. Uruguayec proměnil pokutový kop a z puntíku zůstává stoprocentní.

Jedenatřicetiletý uruguayský útočník zahrával v La Lize celkem devět pokutových kopů a pokaždé rozvlnil síť. Mezi aktivními hráči Primera División mu v tomto směru patří prvenství, nejblíže mu je Andrés Guardado z Betisu, jenž má bilanci šesti proměněných penalt ze šesti.

V historické tabulce stoprocentních exekutorů je Stuani čtvrtý. Na prvním místě trůní Manolo Alfaro. Bývalý útočník Atlética, Valladolidu, Hérculesu či Villarrealu odehrál v Primeře 103 zápasů a přetavil v gól všech 15 pokutových kopů, k nimž se postavil.

Chorvat Alen Peternac je druhý se statistikou 13 ze 13. Někdejší fotbalista Valladolidu a Zaragozy je navíc zapsán do historie La Ligy jako hráč, který kopal nejvíce penalt v jednom zápase - tři. Bronzový Srb Slaviša Jokanović, jehož minulost je spojena s Tenerife a Oviedem, se nemýlil ani v jednom z jedenácti pokutových kopů.

Opačným extrémem jsou jména, která nejvíce penalt zahodila. Zde platí pořadí Hugo Sánchez (neproměnil 15 pokutových kopů), Quini (13) a Tamudo (12).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace