Ocean's Eleven? Skupina kolem herce George Clooneyho chce koupit Málagu

George Clooney (© as.com)

Hollywood se chystá dobýt Málagu. A to nejen město, ale i fotbalový klub.

Druholigová Málaga hledá nového majitele, protože kontroverzní šejk Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al-Ahmed Al-Thani byl soudem z klubu odstaven kvůli podezřelým finančním machinacím a jeho vedením byl na nadcházejících šest měsíců pověřen nezávislý správce. Podle tisku je Al-Thani ochoten svůj podíl prodat, avšak požaduje za něj 100 milionů eur (v roce 2010 za něj zaplatil 36 milionů eur).

Jedním ze zájemců má být mediální skupina kolem herce George Clooneyho, jenž se proslavil například snímkem Dannyho parťáci (v originále Ocean's Eleven (Oceanova jedenáctka)). Podle tisku už předložila první nabídku 15 milionů eur.

Americká produkce si andaluské město oblíbila při natáčení seriálu pro Amazon, a to údajně natolik, že z něj chce udělat "evropský Hollywood". Plány by se mohly týkat i samotného fotbalového klubu, odvážné spekulace hovoří o možnosti, že by se Málaze věnoval 24 hodin denně zvláštní televizní kanál ve stylu filmu The Truman Show.

Málaga je ve velkých potížích. Po příchodu Al-Thaniho sice zažívala zlaté časy, když kupovala zvučné posily a postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů, jenže poté přišly problémy, které vrcholí v letošní sezóně. Klubu kvůli dluhům reálně hrozí administrativní sestup do třetí ligy a nápravu musí zjednat do konce soutěžního ročníku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace