Ocenění The Best obhájil Cristiano Ronaldo, mezi trenéry triumfoval Zidane

Cristiano Ronaldo s cenou The Best (© marca.es)

Na pondělním galavečeru FIFA v Londýně byly rozdány ceny za rok 2017. Ty nejdůležitější posbírali členové Realu Madrid - Cristiano Ronaldo a Zinédine Zidane.

Ocenění The Best určené nejlepšímu fotbalistovi světa získala portugalská hvězda Bílého baletu popáté v kariéře. Ve 48 soutěžních zápasech dosáhl bilance 44 branek a 11 asistencí a Realu Madrid pomohl mimojiné k zisku ligového titulu a triumfu v Lize mistrů, což ocenilo 43 procent hlasujících z řad hráčů, treneŕů, novinářů a fanoušků.

"Vyhrát tuto trofej je pro mě velká čest. Věnuji ji Realu Madrid, spoluhráčům a fanouškům. Jsem šťastný, protože minulá sezóna se nám povedla dokonale. Jsem v nejlepším klubu světa, což si chci i nadále užívat v osobní i týmové rovině," uvedl Cristiano Ronaldo.

Druhé místo obsadil Lionel Messi. Argentinec ve službách Barcelony získal 19 procent hlasů. Třetího Neymara, bývalého Messiho spoluhráče a v současné chvíli oporu PSG, preferovalo 7 procent voličů.

Mezi trenéry triumfoval Zinédine Zidane z Realu Madrid. Pro francouzského kouče to znamená, že jako první získal Zlatý míč i cenu The Best.

Zvolena byla také ideální sestava roku. Největší zastoupení v ní má Real Madrid s pěti hráči, které doplňuje trojice z Barcelony a stejný počet fotbalistů Juventusu Turín.

Ocenění FIFA The Best 2017:

Nejlepší hráč: Cristiano Ronaldo
Nejlepší hráčka: Lieke Martens
Nejlepší trenér mužského týmu: Zinédine Zidane
Nejlepší trenér(-ka) ženského týmu: Sarina Wiegman
Nejlepší brankář: Gianluigi Buffon
Puskás Award (nejhezčí gól): Olivier Giroud
Nejlepší fanoušci: Celtic
Fair Play Award (cena fair play): Francis Koné
Ideální sestava: Gianluigi Buffon; Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo; Toni Kroos, Andres Iniesta, Luka Modrić; Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Neymar.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace