Ocenění The Best pošesté pro Lionela Messiho

Lionel Messi a Megan Rapinoe (© marca.es)

V milánském divadle La Scala dnes FIFA rozdala svá ocenění. Nejprestižnější trofej The Best získal Lionel Messi.

Argentinská hvězda pomohla Barceloně k ligovému titulu 36 góly a FIFA jej zvolila nejlepším fotbalistou celkově pošesté, díky čemuž se odpoutal od Cristiana Ronalda, jenž má na kontě pět triumfů. Právě útočník Juventusu a stoper Liverpoolu Van Dijk doplnili finálovou trojici adeptů.

"Moc děkuji. Trofeje si cením, ale jak vždy říkám, individuální ocenění je hezké, ale na prvním místě jsou vždy týmové úspěchy. Dnešní večer je zvláštní, protože je zde i má žena a dvě ze tří dětí. Říkám to proto, že jsou tu poprvé. Vychutnat si tento moment společně s nimi, to je jedinečné," uvedl 32letý Messi.

Zástupce La Ligy najdeme už jen v nejlepší jedenáctce, v níž má překvapivě největší podíl Real Madrid se čtveřicí Sergio Ramos, Marcelo, Hazard a Modrić. Barcelonu reprezentují Frenkie de Jong a Messi.

Ceny The Best se udělují za soutěžní sezónu, tedy období od července do července. Rozhodují hlasy fanoušků, novinářů, trenérů a kapitánů národních mužstev.

Ocenění FIFA The Best 2018:

Nejlepší hráč: Lionel Messi.
Nejlepší hráčka: Megan Rapinoe.
Nejlepší trenér mužského týmu: Jürgen Klopp.
Nejlepší trenér(-ka) ženského týmu: Jill Ellis.
Nejlepší brankář: Alisson.
Nejlepší brankářka: Sari van Veenendaal.
Puskás Award (nejhezčí gól): Daniel Zsori.
Nejlepší fanoušek: Silvia Grecco.
Fair Play Award (cena fair play): Marcelo Bielsa.
Ideální sestava: Alisson; De Ligt, Marcelo, Sergio Ramos, Van Dijk; De Jong, Hazard, Modrić; Cristiano Ronaldo, Mbappé a Messi.
Ideální sestava (ženy): Sari van Veenendaal; Bronze, Fischer, O’Hara, Renard; Ertz, Henry, Lavelle; Marta, Morgan a Rapinoe.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace