Ohlasy po finále Copa del Rey

Andrése Iniestu ovládly emoce (© marca.es)

Barcelona nedala ve finále Copa del Rey Seville šanci a zvítězila jednoznačně 5-0. Jaké byly ohlasy hlavních protagonistů?

Nejvíce pozornost na sebe strhl Andrés Iniesta, autor jedné z branek, při níž si vychutnal brankáře Sevilly Davida Soriu. Když byl Iniesta následně střídán, vestoje mu aplaudovaly oba tábory fanoušků. Pro brzy 34letého záložníka to byl poslední start v Královském poháru, v nejbližších dnech by měl potvrdit chystaný přestup do Číny.

"Byl to skvělý večer v individuální i týmové rovině. Je to trofej, která nás hodně potěšila, nyní se k ní pokusíme přidat i tu ligovou, abychom zakončili sezónu s dobrým pocitem. Mužstvo i fanoušci si zaslouží deset bodů z deseti. Je to hodně emotivní. Mám radost, že jsme předvedli dobrý výkon. Všichni stále myslíme na to, co se stalo v Římě, fanoušci si proto dnešní večer zasloužili," prohlásil Iniesta. "Tento týden oznámím své rozhodnutí, ale je v podstatě jasné."

Trenér Ernesto Valverde svého měl pro svého svěřence jen slova chvály: "Hrál výborně, navíc dal gól. Člověka baví ho sledovat. To, co je těžké, vypadá v jeho podání snadně. Mám z vítězství radost zejména kvůli fanouškům. Každá soutěž je jiná, šli jsme do utkání s cílem ho vyhrát a zapomenout na minulé zápasy."

Také prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu byl spokojený: "Viděli jsme nejlepší tým světa hrát fotbal. Sevilla byla důstojným soupeřem, ale byli jsme jasně lepší. Prožíváme období plné úspěchů. Věříme, že dosáhneme i na ligový titul, který ještě nemáme matematicky jistý. Vyhrát doblete (pohár a ligu) by bylo historické, protože jsme jich tolik nezažili."

Brankář Sevilly David Soria se fanouškům omluvil za výkon svého týmu: "Chci se fanouškům omluvit, chtěli jsme se ukázat v jiném světle. Nedokázali jsme se dostat do zápasu a sesypali jsme se. Teď jsme zdrcení, ale hned zítra se zvedneme a budeme bojovat ve zbylých zápasech, abychom se kvalifikovali do Evropy."

"Barcelona hrála velmi dobře. My jsme za stavu 0-1 měli šance na vyrovnání, ale bylo to těžké. Soupeř byl lepší. Má v kádru skvělé hráče jako Messi či Iniesta, kteří dnes měli den... Nejsme v nejlepší formě, musíme se zvednout. Je mi finálové prohry líto zejména kvůli fanouškům."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace