Osm zápasů pro Diega Costu? V Evropě výjimečný trest

Vyloučení Diega Costy (© as.com)

Osm zápasů musí Diego Costa nuceně odpočívat kvůli trestu, který mu byl udělen za vulgární urážku rozhodčího Jesúse Gila Manzana. Jak přísné jsou v La Lize tresty v porovnání s ostatními soutěžemi kontinentu?

Velmi. Žádná z elitních lig nepamatuje za poslední roky tak krutý následek nevhodného chování. Každá země se řídí vlastními pravidly.

Anglie

Sprostá mluva či nevhodné gesto znamená stopku na dva mače, vážnější provinění a agrese na tři. Na základě okolností může být trest navýšen, vždy záleží na konkrétním případě. V roce 2011 byl Luis Suárez potrestán za rasistické urážky směrem k Patrici Evrovi osmi zápasy.

Itálie

V Serii A bylo v posledních letech viděno několik podobných provinění jako v případě Diega Costy, nikdy ale s takovými následky. Abychom nalezli trest na 8 mačů, musíme se vrátit do roku 1991, kdy byl vyměřený Brunovi z Torina, jenž slovně a takřka i fyzicky napadl arbitra Ceccariniho. Před třemi roky neudržel nervy na uzdě Gonzalo Higuaín, jeho výstup směrem k sudímu znamenal distanc na čtyři utkání, později snížen na 3. "Sankce pro Diega Costu je skoro až satisfakcí. Věříme, že podobný metr brzy začne platit i zde," uvedl bývalý rozhodčí Luca Marelli.

Francie

Slovní agrese vůči muži v černém znamená stop na 3 až 4 zápasy, pokud jde o extrémní případ, může být vyšší. "Tahle zku.vená země si nezaslouží klub, jako je PSG," řekl v sezóně 2015/2016 Zlatan Ibrahimović. Výsledkem byl zákaz startu ve čtyřech zápasech.

Německo

V Německu může urážení rozhodčího skončit trestem na dva týdny až tři měsíce. Vloni ale například Kaan Ayhan z Düsseldorfu označil sudího za "zku.vysyna" a pykal "jen" tři utkání.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace