Pil jsem deset piv denně, přiznal Cicinho. S alkoholem měl problémy od třinácti

Cicinho v době, kdy působil v Realu Madrid (© as.com)

Bývalý obránce Realu Madrid či Villarrealu Cícero João de Cézare, ve fotbalovém světě známý pod přezdívkou Cicinho, přiznal, že měl po většinu kariéry problémy s alkoholem.

"Začal jsem pít, když mi bylo třináct čtrnáct. Přestoupil jsem do Botafoga a řekli mi, že pivo je dobré, tak jsem ho pil. Vše začalo první skleničkou a nepřestal jsem až do třiceti. Pil jsem skoro dvacet let asi deset piv denně," uvedl dnes 39letý Brazilec, jenž ukončil kariéru v roce 2018.

"Až do příchodu do Atlética Mineira, kde začala moje kariéra, jsem pil jen pivo, protože jsem neměl peníze. Pak už jsem pil cokoliv. A k tomu kouřil 11 let - mezi roky 1999 a 2010. Kouřil jsem jen při pití, ale protože jsem pil celý den..."

S neřestmi se rozhodl skoncovat v roce 2010, kdy hájil barvy AS Řím. "Fotbal mě vždy bavil. Když jsem si v roce 2010 uvědomil, že už mi nedělá radost trénovat, jít na hřiště a soutředit se na fotbal, věděl jsem, že je něco špatně. Za mým přerodem stála žena. Když jsem se s ní seznámil, naučila mě řídit se Božím slovem. Už osm let nemám s alkoholem a cigaretami problémy. Nezradím svoji ženu, žiji tak, jak si Bůh přeje. Snažím se mladým vštípit, aby nešli stejnou cestou jako já. Je smutné, že velké postavy brazilského a světového fotbalu jsou špatným příkladem, když by mohly být tím dobrým."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace