Co dnes dělají... Cicinho

Cicinho (© elpais.es)

Jak přiznal, během kariéry měl problémy s alkoholem, přesto působil mimo jiné v Realu Madrid. Co dělá někdejší obránce Cicinho dnes?

Kdo to byl?

Brazilský krajní bek minulé a současné dekády.

Čím se proslavil?

Zejména ročním angažmá v Realu Madrid ve slavné éře Los Galácticos. Působil také ve Villarrealu či AS Řím.

Co dnes dělá?

Kariéru ukončil vloni v dresu Brasiliense. V současné chvíli žije v malém městečku São Luís de Montes Belos, kde pořádá fotbalové kurzy pro děti, je ambasadorem Realu Madrid v Brazílii, stal se hluboce věřícím, v kostelech přednáší například o tom, jak mu Bůh pomohl z problémů s alkoholem. V Goiás staví tréninkové centrum.

Zajímavosti:

Známá je historka s Davidem Beckhamem. "Pochválil jsem mu oblečení a on mi řekl adresu obchodu, kde nakupuje, ať se tam stavím a řeknu, že se s ním znám, aby mě dobře obsloužili. Koupil jsem si koženou bundu a džíny. Když jsem šel platit, řekli mi, že cena je 25 tisíc eur. Váhal jsem, ale pak mi došlo, že kdybych nákup stornoval, řekli by to Davidovi, a tak jsem zaplatil. Tu bundu jsem na sobě neměl ani třikrát," vypráví Cicinho.

S Davidem Beckhamem ho pojí i další příběh. Hned první den v týmu mu totiž nechtěně vylil sklenici džusu na kalhoty. "Řekl mi, že si s tím nemám dělat starosti."

Během působení v Realu Madrid měl velké problémy s alkoholem. Jednou řekl, že viděl Ježíše poté, co vypil 18 skleniček caipirinhy a 14 piv.

Kvůli pití málo odpočíval a následně usínal na taktických poradách.

Denně vykouřil dvě krabičky cigaret a v opilosti se nechal mnohokrát tetovat (má minimálně 30 tetování). "Nesnáším je," dodává.

V jednom z rozhovorů prozradil, že v Realu Madrid fungovaly skupinky, které měly své lídry. Těmi byli Guti, Salgado, Helguera, Casillas či Raúl.

O místo v sestavě bojoval s Míchelem Salgadem, s nímž měl napjaté vztahy. "Salgado se v šatně s každým zdravil, ale mě obcházel. Později jsem radši dělal, že si zavazuji tkaničky."

Kariéra v kostce:

Cícero João de Cézare se narodil 24. června 1980 v Pradópolisu. Jako profesionál debutoval v roce 1999 v dresu Botafoga. Dále hrál postupně za Atlético Mineiro, São Paulo, Real Madrid, AS Řím, Villarreal, Sport Recife, Sivasspor a Brasiliense. Mezi týmovými úspěchy má jedno Campeonato Paulista, Copu Libertadores, mistrovství světa klubů, španělský titul a italský pohár. Dres Brazílie oblékl v 15 zápasech, vstřelil jeden gól a pomohl k triumfu na Konfederačním poháru.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace