Co dnes dělají... Nilmar

Nilmar (© marca.es)

Osudy fotbalistů po konci kariéry jsou různé, temnou stránku sportovního života poznal útočník Nilmar, jenž bojuje s depresemi.

Kdo to byl?

Brazilský útočník prvních dvou dekád současného tisíciletí.

Čím se proslavil?

V mládí byl považován za jednoho z nejnadějnějších forvardů země, kde je fotbal náboženstvím. Největších úspěchů dosáhl ve Villarrealu.

Co dnes dělá?

Jeho posledním klubem byl v roce 2018 Santos, poté Nilmarovi lékaři oznámili, že trpí depresemi, což v 32 letech prakticky znamenalo konec kariéry. I poté měl Nilmar nabídky na pokračování ve fotbale, ovšem žádná ho k návratu na zelený pažit nepřesvědčila.

Samotný Nilmar přiznal, že ho kvůli nemoci nic nebavilo. Fotbal, rodina, koníčky... Nic. Většinu dne probrečel, až nastolená léčba přinesla společně s více času po boku blízkého okolí zlepšení.

Možná za to může nenaplněný potenciál, možná i fakt, že Nilmar dal přestupem do Kataru přednost penězům před prestižním angažmá v Evropě, Brazilcův případ však dokazuje, že život profesionálního sportovce není vždy tak snadný, jak navenek působí.

Zajímavosti:

Do Lyonu přestoupil, aby nahradil zraněného Giovane Elbera.

Při debutu ve Francii vstřelil dva góly, další už během působení v Lyonu nepřidal.

V brazilském celku Corinthians tvořil útočnou dvojici s Carlosem Tévezem, ve Villarrealu s Giuseppe Rossim.

Klíčovým okamžikem v Nilmarově kariéře bylo zranění kolena v říjnu 2011. Přestože znamenalo jen dvouměsíční pauzu, výrazně se podepsalo na Nilmarově do té doby skvělé výkonnosti.

Během angažmá ve Villarrealu byl spojován s možným přestupem do Barcelony.

S výběrem Brazílie do 20 let se stal mistrem světa.

Životopis v kostce:

Nilmar Honorato da Silva se narodil 14. července 1984 Bandeirates. Jako profesionál debutoval v roce 2002 v Internacionalu. O dva roky později přestoupil do Lyonu, poté se vrátil do Brazílie, a to do Corinthians. V roce 2007 zamířil zpět do Internacionalu, v roce 2009 zamířil do Evropy - Villarrealu, kde strávil tři sezóny. Následovaly štace v klubech Al-Rayyan, El Jais, znovu Internacional, Al-Nasr a Santos. Za národní tým nastoupil 24krát s bilancí 9 branek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace