Co dnes dělají... Óscar Miñambres

Óscar Miñambres (© elpais.es)

S Realem Madrid vyhrál Ligu mistrů, kvůli zraněním ale nikdy nemohl naplnit svůj potenciál. Co dnes dělá Óscar Miñambres?

Kdo to byl?

Španělský pravý bek minulé dekády.

Čím se proslavil?

Ve své době byl jedním z největších talentů Realu Madrid, byl součástí týmu okolo Ronalda, Raúla či Zidana, který v roce 2002 zvítězil v Lize mistrů. "Měli jsme úžasný tým. Stále nemohu uvěřit, že jsem byl jeho součástí. Nemůžete zažít nic lepšího, než hrát v prvním mužstvu klubu, který milujete," říká.

Co dnes dělá?

Miñambresův fotbalový konec urychlila vážná zranění. U sportu nezůstal, ve městě Móstoles začal společně s manželkou podnikat s tabákem. Nový život okolo cigaret a doutníků ho ale nenaplňuje, jak přiznal v rozhovoru pro magazín Panenka: "Vždy jsem byl naprosto proti tabáku, ale něco dělat musím, abych uživil rodinu. Chtěl jsem si otevřít stanici STK, ale nedostal jsem půjčku, tabák mi v době krize přišel jako jistota. Roky pracuji od osmi do osmi. Nejsem z toho nadšený, není to práce, která by mě bavila, ale tak to prostě je. Není to můj vysněný život, nenaplňuje mě to, ale kéž by obchod fungoval až do doby, než půjdu do důchodu."

V obchodě zažil i loupežné přepadení: "Jednou, když jsem zavíral, tak si na mě počkali dva lupiči a s pistolí v ruce mi řekli, abych jim dal všechny peníze. Je pravda, že od té doby mám trochu strach." Přesto je vždy dobře naladěn.

Miñambres v roce 2011 přiznal, že fotbal už příliš nesleduje: "Čtyři roky jsem nebyl na stadionu. Podívám se na pár zápasů ročně, více ne. Stále mě bolí pomyšlení na to, kam až jsem mohl dojít." Vloni však připustil, že by ho návrat do fotbalového prostředí lákal: "Nevylučuji to. Mám tři syny a všichni hrají fotbal, takže jsem s ním stále ve spojení. Uvidíme."

Zajímavosti:

V Realu Madrid nehrál pravidelně, proto odešel hostovat do Espanyolu, kde si však přivodil vážné zranění kolena, kvůli němuž za katalánský celek příliš startů nenasbíral.

Po návratu do Realu Madrid se znovu vážně zranil. Jeho posledním působištěm byl Hércules, jenže koleno nápor nezvládalo a po každém tréninku výrazně oteklo, Miñambres proto v 26 letech ukončil kariéru.

Byl pravým bekem, ale mohl hrát i v záloze.

V zápasech v La Lize nikdy nevstřelil gól a neobdržel žádnou kartu.

Při debutu v Lize mistrů přihrál na gól Solarimu.

Je fanatikem motosportů v čele s formulí 1.

Do práce jezdí na skútru.

Pravidelně hraje tenis, který i sleduje v televizi.

Byl mládežnickým reprezentantem Španělska, seniorským však ne.

Kariéra v kostce:

Óscar Miñambres Pascual se narodil 1. ledna 1981 ve Fuenlabradě. Fotbalově vyrůstal v Realu Madrid, v jehož prvním týmu debutoval v roce 2002. V sezóně 2004/2005 hostoval v Espanyolu, v roce 2007 přestoupil do Hérculesu, v jehož barvách ukončil kariéru. S Realem Madrid získal dva ligové tituly, dvě Supercopy, Ligu mistrů, Super Cup a Interkontinentální pohár.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace