Co dnes dělají... Aitor Ocio

Aitor Ocio (© as.com)

Aitor Ocio patřil mezi fotbalisty, kteří lákali k obrazovkám i něžné pohlaví. Po konci kariéry našel urostlý obránce uplatnění ve zcela jiné profesi.

Kdo to byl?

Španělský stoper, jehož kariéra trvala 18 let - mezi roky 1994 a 2012.

Čím se proslavil?

Po fotbalové stránce působením v Athleticu a Seville, ale také svým atraktivním vzhledem a vztahem s modelkou a herečkou Laurou Sánchez.

Co dnes dělá?

Aitor Ocio ukončil kariéru v roce 2012 po druhé etapě v řadách Athleticu. Dnes podniká, úspěšně provozuje lázně a wellness Oriental Spa ve třech španělských městech - Santanderu, A Coruni a Oviedu, kliniku estetické chirurgie Clínica Henao v Bilbau a sportovní centra Hefit Sports v Bilbau a Vitorii.

"Nikdy neříkej nikdy, ale zatím nemám v plánu se k fotbalu vracet, protože mi nechybí. Užívám si rodinný život, fotbal jen jako fanoušek," říká Aitor Ocio, jenž je také zapojen do obchodu s nemovitostmi v Seville a Bilbau a stal se ambasadorem několika společností z různých oborů. Jeho jméno a tvář tak jsou spojeny se značkami DS (automobily), Tag Heuer (hodinky), Nike (sportovní vybavení), Scalpers (oblečení) či Isdin (kosmetika).

Na své fyzické kondici stále pracuje dvě hodiny denně, podle médií je příkladem, že "člověk může vypadat lépe ve 40 než ve 20".

Zajímavosti:

Je považován za jednoho z fyzicky nejpřitažlivějších Španělů. Jako model fotil pro magazíny FHM nebo Men’s Health.

Jedno z jeho tetování má podobu Buddhova citátu "Bolest je nevyhnutelná, utrpení je volitelné".

Během petiletého vztahu (2004 až 2009) s Laurou Sánchez plnil stránky společenských rubrik. S modelkou a herečkou má dceru Naiu, která se narodila v roce 2006. Pár se nerozešel v dobrém, kvůli péči o dceru skončil několikrát u soudu.

Kariéru ukončil v roce 2012, přestože měl nabídku na přestup do severoamerické MLS.

Jeho dcera Naia hraje fotbal, působí v jednom z ženských týmů v Bilbau.

Je příznivcem zdravého životního stylu a věří, že vede k dlouhověkosti.

Nikdy nehrál za seniorskou reprezentaci, jen za tu do 16 let.

V kariéře nedosáhl velkého počtu branek, prosadil se ale proti silným soupeřům - Realu Madrid, Atléticu či Barceloně.

Během posledních třech sezón v Athleticu zasáhl jen do 7 utkání.

Mezi jeho záliby patří koně, lyžování a hudba, zejména skupiny U2 a Coldplay.

Životopis v kostce:

Aitor Ocio Carrión se narodil ve Vitorii 28. listopadu 1976. Fotbalově vyrůstal v Alavésu a Aurerre. V profesionální kariéře prošel Athleticem, Eibarem, Albacete, Osasunou a Sevillou. Kariéru ukončil v roce 2012, mezi úspěchy má vítězství v Copě, Poháru UEFA (2x) a Supercupu, vše se Sevillou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace