Co dnes dělají... Daniel Osvaldo

Pablo Daniel Osvaldo (© pagina12.com.ar)

Další díl našeho seriálu zmapuje pofotbalový život Pabla Daniela Osvalda, který je spojen s hudbou.

Kdo to byl?

Italsko-argentinský útočník této a minulé dekády.

Čím se proslavil?

Skvělou sezónou v dresu Espanyolu, po níž následovala angažmá na prestižních adresách AS Řím, Juventusu, Interu Milán, Bocy Juniors či Porta.

Co dnes dělá?

V roce 2016 se ocitl bez angažmá, a přestože měl řadu nabídek, ukončil kariéru, aby se mohl věnovat své vášni - rockové hudbě. Má skupinu Barrio Viejo (Stará čtvrť), s níž hraje po argentinských klubech. Zatím.

"Fotbal mi toho hodně dal, ale vzal mi svobodu. Je to jen obchod, bublina, v níž nic není skutečné. Když jsem se vrátil do Argentiny, každý mě soudil. Každý chce žít a soudit život známých lidí, když neumí žít svůj vlastní. Známí lidé přitom řeší stejné problémy jako ten, kdo prodává na rohu zeleninu. Jediný rozdíl je, že každá chyba fotbalisty se do nekonečna rozebírá. Po návratu z Evropy každý zpochybňoval moji profesionalitu a vyvodil si jasný závěr: Má rád rock and roll, takže i whisky. A navíc kouří. Takže každý den až do pěti do rána pije. A určitě i bere drogy. Na to jsem odpovídal, že jsem hrál 11 let v Evropě, za reprezentaci Itálie nebo Juventus. Opravdu si někdo myslí, že bych v těchto týmech mohl vést život s padesáti vykouřenými cigaretami denně a pít whisky do rána? Kdepak, nejsem Messi, aby mi stačil talent. Musel jsem chodit brzy spát, jíst saláty a odpočívat," říká dnes 32letý Osvaldo. 

"Samozřejmě, že se rád napiji, dám cigaretu a žiji život ve stylu rock and rollu. Ale jen když mohu, každý den takový není. Hudba mě naplňuje. Někdy hrajeme pro deset lidí, ale motivuje mě šance, že příště jich bude dvanáct. Naučil jsem si vážit věcí. Lidé v rock and rollu jsou upřímnější než ve fotbale. Hudba je krásná. Mohu na kytaře hrát pokaždé to samé, ale vždy to bude znít jinak."

Zajímavosti:

Když skončil s fotbalem a začal se věnovat hudbě, smazal svůj twitterový účet, na němž ho sledovalo 600 tisíc fanoušků. "Chtěl jsem to udělat, tak jsem to udělal. Nelituji toho. Své rozhodnutí bych neměnil."

Do Itálie přišel jako mladík, díky předkům zvolil, že bude zemi reprezentovat.

V Espanyolu hostoval z Bologne, katalánský klub jej následně koupil za 500 tisíc eur a o rok později prodal AS Řím za 15 milionů eur.

Byl hráčem se vznětlivým charakterem. V Římě dal po zápase pěstí spoluhráči Lamelovi kvůli tomu, že mu v šanci nepřihrál. V Southamptonu se popral s Portugalcem José Fontem, za kritiku trenéra AS Aurelia Andreazzoliho byl vyloučen z národního týmu. Fanoušky, kteří ho označili za prodejného, vyzval na pěstní souboj.

Mauricio Pochettino jej trénoval v Espanyolu a poté si ho vyžádal do Southamptonu.

Nominace Osvalda do italské reprezentace se nelíbila politické straně Liga Severu. "Kritika politiků je směšná. Má žena je Italka, děti se nám narodily v Itálii a hraji v Serii A. Už jsem zpíval hymnu v reprezentaci do 21 let, neměl bych problém postavit se argentinskému národnímu týmu," prohlásil hráč.

Kariéra v kostce:

Pablo Daniel Osvaldo se narodil 19. ledna 1986 v argentinském Lanúsu. Jako profesionál debutoval v roce 2005 za Huracán. O rok později odešel do italské Atalanty. Následně si vyzkoušel angažmá v Lecce, Fiorentině a Bologni. Následovala velmi úspěšná štace v Espanyolu, poté přestup do AS Řím a následně do Southamptonu, odkud byl zapůjčen na hostování Juventusu, Interu Milán a Boce. Následovalo Porto, Boca a ve 30 letech konec kariéry. S Juventusem získal ligový titul, s Bocou trofej za první místo v lize a poháru.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace