Pohodlná výhra a postup. Španělsko nedalo Slovensku šanci

Vlastní gól Dúbravky (© marca.es)

Fotbalisté Španělska zaznamenali první triumf na Euru 2021, v posledním utkání základní skupiny snadno přehráli Slovensko 5-0.

To pro Španělsko znamená posun do vyřazovací fáze z druhého místa skupiny.

La Roja předvedla nejlepší výkon na turnaji a od úvodní minuty diktovala tempo hry a šance se kupily. Už po deseti minutách zahrávala La Roja pokutový kop po nakopnutí Kokeho Hromadou, Dúbravka ale Moratu z puntíku vychytal. Několik dalších nebezpečných situací před slovenskou brankou zůstala nevyužitých, až se o změnu skóre zasloužil brankář soupeře. Dúbravka neodhadl padající balón a srazil si ho do sítě. V nastaveném čase úvodního poločasu hlavičkova Laporte do protipohybu slovenského strážce svatyně a favorit si před odchodem do šaten pojistil vedení.

Třetí gól přidal po necelé hodině hry Sarabia. Španělsko kontrolovalo hru a nedalo soupeři šanci, což potvrdil zásah Ferrana Torrese, debakl pak zakončil další vlastní gól Slovenska, tentokrát Kucky.

Slovensko sice skončilo na třetím místě, které mohlo zaručovat postup, jenže mezi čtveřici nejlepších na tomto umístění se nevešlo, proto na turnaji končí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace