Španělsko do finále Eura nepostoupilo, s Itálií padlo v penaltovém rozsřelu

Španělští fotbalisté (© as.com)

Španělsko smolně končí na Euru 2021 po semifinále, v penaltovém rozstřelu nestačilo na Itálii.

Utkání příliš fotbalové krásy nenabídlo, lepším dojmem však působil tým Luise Enriqueho, byť po hodině hry inkasoval po rychlém kontru soupeře jako první, autorem branky byl Chiesa.

Často kritizovaný Álvaro Morata, jenž tentokrát dostal roli střídajícího žolíka, deset minut před koncem atraktivnější druhé půle vyrovnal a poslal střetnutí do prodloužení.

Nastavených třicet minut bylo hodně opatrných, nikdo nechtěl udělat osudovou chybu. Na řadu přišly penaltové série po pěti pokusech na každé straně. Zatímco Španělsko proměnilo jen dvakrát, Itálie rozvlnila síť čtyřikrát a zajistil si postup do nedělního finále.

Luis Enrique se svou partou na celoevropském turnaji končí. Nenadchl, ale ani nezklamal. K boji o zlato mu chyběla jen trocha fotbalového štěstí, nastupující generace ukázala, že má síly a um na to, aby navázala na úspěchy svých předchůdců. Možná už na blížícím se mistrovství světa v Kataru...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace