Preview 2. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Ještě než přijde na řadu reprezentační přestávka, odkrojí se z Primera División 2017/2018 další porce deseti zápasů.

A ve druhém kole se bude na co dívat, pozornost poutá hned páteční předehrávka mezi Realem Sociedad a Villarrealem.

Za utkání kola pak lze považovat duel Realu Madrid s Valencií. Barcelona si zopakuje finále loňského ročníku Copa del Rey, neboť se střetne s Alavésem.

 
25.08.17 19:15 Real Sociedad -:- Villarreal

Real Sociedad hostí v prvním utkání druhého kola Primera División Villarreal. A stadion Anoeta se oblékne do gala, neboť bude svědkem velkého okamžiku - Xabi Prieto odehraje v pruhovaném dresu 500. zápas, což se dosud povedlo jen ligovým šampionům Albertu Gorrizovi, Juanu Antoniu Larrañagovi, Jesúsi Marimu Zamorovi a Luisi Arconadovi.

Kapitán Errealy by neměl chybět v základní jedenáctce, v níž naopak nebude zraněné trio Carlos Martínez, Guridi a Íñigo Martínez. Jednou z možností je, že Eusebio zopakuje základní jedenáctku z Balaídosu, kde jeho tým vyhrál 3-2 a předvedl solidní hru. A pokud by ke změnám přece jen došlo, zřejmě by měla podobu účasti Carlose Vely či Juanmiho od první minuty.

Villarreal musel před týdnem polknout hodně hořkou pilulku v podobě prohry v derby na půdě Levante, a to navíc nesprávně nařízenou penaltou ze samotného závěru. Výkon Žluté ponorky byl ale ve zmíněném zápase slabý. Vylepšit obraz Escribovy party by mohl návrat Bakambua a Castilleja po trestu. Absence Asenja, Maria, Adriána Marína, Cherysheva, Soriana, Bruna a Bonery ovšem zůstávají velmi citelné.

25.08.17 21:00 Real Betis -:- Celta de Vigo

Druhým pátečním soubojem bude ten mezi Betisem a Celtou Vigo, v němž se fanoušci mohou těšit na zmodernizovaný stadion Benita Villamarína. Stánek Verdiblancos dostal například nový trávník, sedačky či osvětlení s moderní LED technologií.

A atmosféra bude bouřlivá, fanoušci i hráči jsou na novou sezónu natěšení a věří, že letošek bude rokem, kdy Betis konečně vystoupí z průměru. V zádech bude mít podporu jako ještě nikdy, protože Betis prodal nejvíce sezónních vstupenek ve své historii. Debutovat stále nemůže zraněná hvězdná posila Boudebouz, Tello, další zvučné jméno, by naproti tomu měl nastoupit od první minuty.

Celta Vigo sice v prvním mači sezóny prohrála doma s Realem Sociedad 2-3, Juan Carlos Unzué by přesto mohl zopakovat základní jedenáctku, v níž se opět neobjeví švédský útočník Guidetti, jenž je na marodce se zlomenou klíční kostí. Další absence Celestes nehlásí.

26.08.17 17:15 Deportivo Alavés -:- FC Barcelona

Stadion Mendizorroza bude v sobotu od 18:15 svědkem utkání mezi Alavésem a Barcelonou, které bude reprízou loňského finále Copa del Rey. To vyhrála Barcelona a Kataláncům patří role favorita i tentokrát.

Alavés jde do utkání s jediným cílem - překvapit. Třeba jako se mu to povedlo v minulé sezóně na Camp Nou... Zubeldíova parta se o to pokusí bez zraněné dvojice Laguardia a Héctor Hernández.

Barcelona v pátek konečně dokončila přestup Dembélého, ale Francouz se k týmu připojí až v pondělí, tudíž Alavés neohrozí. Stejně tak Luis Suárez, jenž se sice nečekaně rychle zotavil ze zranění kolena, ale Valverde se rozhodl neriskovat a uruguayského kanonýra nenominoval. Na debut je naproti tomu připraven záložník Paulinho, ale spíše jako střídající hráč. Rafinha, kolem něhož krouží AC Milán, je na marodce. Útočná trojice by měla mít složení Messi, Deulofeu a Paco Alcácer. Barcelona chce navázat na solidní výkon proti Betisu.

26.08.17 19:15 Levante -:- Deportivo La Coruña

Levante vstoupilo jako nováček do ligového ročníku ve velkém stylu, když porazilo v regionálním derby silný Villarreal. Dnes čeká Granotes další těžký duel, a sice proti Deportivu, které se chce rehabilitovat po prohře 0-3 s Realem Madrid.

V dresu domácích nebude chybět Jason, jenž vloni pomohl Levante deseti góly k postupu. Dnešní duel pro něj bude pikantní, neboť A Coruña je jeho rodištěm, takže nastoupí tak trochu proti svým. Roger je mimo hru kvůli zdravotním problémům, Róberovi vystavila stopku klauzule ve smlouvě, neboť je na Ciutat na hostování z Deportiva.

Depor sice v prvním kole padl s Realem Madrid, jenže kdyby měl Andone lépe seřízená mířidla a proměnil některou ze šancí, mohlo být vše jinak. Od trenéra Pepe Mela dostane důvěru jako člen základní sestavy i tentokrát. Carles Gil s týmem neodcestoval kvůli zdravotním problémům.

26.08.17 19:15 Girona -:- Málaga

Girona ve svém historicky prvním utkání v Primera División příjemně překvapila, když obrala o bod Atlético Madrid. Dnes čeká Katalánce další mač na stadionu Montilivi, a to s Málagou. Andalusané touží ukázat lepší tvář, než tomu bylo proti Eibaru.

Domácí trenér Pablo Machín postrádá jen zraněného Eloie Amagata. Na hrot útoku i tentokrát nasadí Stuaniho, autora obou branek do sítě Jana Oblaka. Fanoušci Girony věří, že na druhý pokus se skromný celek dočká v La Lize tříbodového zisku.

Málaga před týdnem nestačila na Eibaru, jemuž doma podlehla 0-1. Špatný výsledek, ale ještě horší hra. Andalusané nedokázali v ofenzivě prakticky nic a příznivci opouštěli La Rosaledu velmi rozpačití. Ricca, Miguel Torres a Keko jsou nejdůležitější absence Míchela pro cestu do Girony.

26.08.17 21:15 Las Palmas -:- Atlético Madrid

Jako poslední vyběhnou v sobotu na trávník fotbalisté Las Palmas a Atlética, jejichž zápas bude v čase 22:15 hostit stadion Gran Canaria. Oba celky touží po první výhře v novém ligovém ročníku.

Las Palmas i kvůli vyloučení Haliloviće padli na Mestalle. A protože odvolání mladého Chorvata proti trestu se nesetkalo s úspěchem, bude dnes chybět. V nominaci není ani Vitolo, ze strany UD jde o džentlmenské gesto vůči Atléticu, odkud jej má zapůjčeného na hostování. Vicente pokračuje na marodce. 

Ani hosté z Madridu nepřijedou v plné síle, neboť postrádají Antoina Griezmann, svou největší hvězdu. Francouzský fotbalista je v trestu. Jeho místo v základní jedenáctce zaujme Luciano Vietto. Gaitán je mimo hru kvůli zdravotním problémům. Atlético v prvním kole remizovalo v Gironě, a přestože ukázalo jako vždy bojovného ducha, herně nepřesvědčilo. Bude to lepší na stadionu, kde vloni triumfovalo hladce 5-0?

27.08.17 17:15 Espanyol -:- Leganés

Espnyol hostí v roli mírného favorita Leganés a Katalánci chtějí potěšit své fanoušky tříbodovým ziskem a neopakovat loňský rok, kdy na svém stadionu uspěli poprvé naplno až ve třináctém kole. Shodou okolností to bylo díky brankám Gerarda a Piattiho (2) právě proti dnešnímu soupeři.

Mužstvo Quique Sáncheze Florese jde do zápasu posíleno bodem z horké půdy Pizjuánu, ale také s několika absencemi. Mimo hru pokračuje brankář Diego López, jehož návrat se ale blíží a očekává se, že se vrátí na post jedničky, přestože Pau chytá spolehlivě, Víctor Sánchez, Óscar Duarte a Álvaro Vázquez.

Serantes, Siovas a Timor jsou ztráty, které ohlásil Leganés. Sestava Okurek bude vycházet z té, která uspěla v prvním kole, kdy Leganés porazil před vlastním publikem Alavés brankou Gabriela 1-0.

27.08.17 17:15 SD Eibar -:- Athletic Club

Eibar a Athletic čeká v rámci druhého kola Primera División regionální derby, které bude mít zvláštní příchuť pro útočníky Sergi Enriche a Aritze Adurize.

Když 19letý Enrich povýšil do prvního týmu Mallorcy Gregoria Manzana, Aduriz se okamžitě stal jeho vzorem. A přestože spolu strávili v baleárském celku jen jeden rok, pojí je přátelství. Nyní se proti sobě postaví jako soupeři. Enrich jako hvězda a vůdce skromného Eibaru, 36letý Aduriz z hrdého Athleticu jako důkaz, že věk je jen číslo.

Zásobovat přihrávkami nebude Enriche Pedro León, jenž se kvůli problémům s kolenem připojí k týmu nejdříve v říjnu, mimo hru jsou také Yoel, Arbilla a Fran Rico. Na marodce Athleticu pokračuje univerzál Óscar de Marcos, jinak nemusí Ziganda řešit žádné potíže při skládání základní jedenáctky.

27.08.17 19:15 Getafe -:- Sevilla

Po 476 dnech bude Coliseum Alfonso Pérez opět hostit utkání Primera División. Getafe chce jako staronový účastník La Ligy v nedělním střetnutí druhého kola ročníku 2017/2018 zaskočit favorizovanou Sevillu.

Getafe už remízou na San Mamés z minulého týdne ukázalo, že se s ním musí počítat. V obraně Madriďanů nebude chybět Sevillistům dobře známý Juan Cala, José Bordalás ale nemohl povolat zraněného Pacheca a vykartovaného Álvara Jiméneze. Chuli a Lacen nebyli povoláni z rozhodnutí trenéra, což by mohlo znamenat jejich odchod v posledních dnech přestupového období.

Sevilla v minulém kole jen remizovala s barcelonským Espanyolu, ale už na konci srpna má splněný jeden z cílů sezóny. A to postup přes předkolo do Ligy mistrů, i když to byly velké nervy. Nyní se Andalusané musí soustředit na úspěch v lize. Banega není v nominaci kvůli trestu, na poslední chvíli vypadl také klíčový záložník Steven N'Zonzi, jehož zastoupí podle všeho naopak uzdravený Krohn-Dehli.

27.08.17 21:15 Real Madrid -:- Valencia

O poslední zápas před první reprezentační pauzou sezóny se postarají fotbalisté Realu Madrid a Valencie, jejichž souboj spadá pod druhé kolo Primera División a bude na Bernabéu rozehrán v neděli v čase 22:15.

Real Madrid před výkopem převezme trofej pro vítěze minulého ligového ročníku, kterou dvojice Modrić - Bale před 99 dny tak zoufale sháněla na stadionu La Rosaleda, kde Real Madrid udělal poslední krok k titulu. Zinédine Zidane musí řešit problémy ve středu obrany, neboť Varane má svalové potíže a kouč Bílého baletu nechce riskovat vážnější zranění. Při absencích Sergia Ramose kvůli trestu a Valleja kvůli zdravotním problémům to znamená, že improvizovaným stoperem bude Casemiro. Cristiano Ronaldo pyká za strčení do rozhodčího v odvetě Supercopy.

Nani, Garay a Gabriel jsou ztráty Valencie. Netopýři chtějí v letošní sezóně postoupit do vyšších pater tabulky a v prvním kole zdolali Las Palmas. I dnes bude jejich hlavní zbraní bojovný útočník Zaza, debutovat by mohl Geoffrey Kondogbia, zajímavá posila z Interu Milán.

 

Tabulka po 1. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Real Madrid 1 1 0 0 3:0 (+3) 3 V
2. Barcelona 1 1 0 0 2:0 (+2) 3 V
3. Real Sociedad 1 1 0 0 3:2 (+1) 3 V
4. Eibar 1 1 0 0 1:0 (+1) 3 V
Leganés 1 1 0 0 1:0 (+1) 3 V
Levante 1 1 0 0 1:0 (+1) 3 V
Valencia 1 1 0 0 1:0 (+1) 3 V
8. Atlético Madrid 1 0 1 0 2:2 (0) 1 R
Girona 1 0 1 0 2:2 (0) 1 R
10. Espanyol 1 0 1 0 1:1 (0) 1 R
Sevilla 1 0 1 0 1:1 (0) 1 R
12. Athletic Club 1 0 1 0 0:0 (0) 1 R
Getafe 1 0 1 0 0:0 (0) 1 R
14. Celta de Vigo 1 0 0 1 2:3 (-1) 0 P
15. Deportivo Alavés 1 0 0 1 0:1 (-1) 0 P
Las Palmas 1 0 0 1 0:1 (-1) 0 P
Málaga 1 0 0 1 0:1 (-1) 0 P
Villarreal 1 0 0 1 0:1 (-1) 0 P
19. Real Betis 1 0 0 1 0:2 (-2) 0 P
20. Deportivo La Coruña 1 0 0 1 0:3 (-3) 0 P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace