Preview 3. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Po reprezentační pauze se povinnosti hráčů nejvyšší soutěže vracejí na ligové stadiony, kde je čeká třetí kolo.

To otevře páteční předehrávka Leganés - Getafe, malé, ale hodně prestižní madridské derby.

V sobotu se odehrají čtyři střetnutí, mezi nimi i šlágr Valencia - Atlético a další derby Barcelona - Espanyol. Real Madrid hostí netradičně od 13 hodin Levante, Sevilla Eibar.

Na neděli si Deportivo pozvalo vedoucí Real Sociedad, Athletic Gironu, Celta Vigo Alavés a Villarreal Betis.

Tečku napíší v pondělí prozatím trápící se fotbalisté Málagy a Las Palmas.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20 hodin.

 
08.09.17 20:00 Leganés -:- Getafe

Maximální rivalita, maximální respekt. Takovými slovy láká Leganés na zápas proti Getafe, žhavé madridské derby (byť netěšící se tak velkému zájmu fotbalového světa jako velké městské derby mezi Realem a Atléticem), které oba celky poprvé zažijí v nejvyšší soutěži. Utkání na stadionu Butarque otevře program třetího kola.

Je tomu už třináct let, co na sebe narazili dnešní soupeři naposledy. Tehdy ještě v Segundě se body po remíze 0-0 dělily. Dnes jsou favoritem domácí Okurky, které si vedou překvapivě dobře a oba úvodní ligové mače zvládly vítězně. Raúl García je zraněný a připraven ještě zcela není Amrabat, zajímavá posila na poslední chvíle a neočekává se, že by se dočkal prvních minut v novém působišti již dnes.

Hostující Getafe, staronový účastnít La Ligy, postrádá Pacheca, Gorosita a Portilla. Azulones věří, že se dočkají nejen prvního vstřeleného gólu sezóny, ale také prvního triufu, neboť mají na kontě jediný bod. Před reprezentační pauzou prohráli se Sevillou, přestože Andalusany po většinu z 90 minut přehrávali, jenže neproměňovali šance...

09.09.17 12:00 Real Madrid -:- Levante

V netradiční čas má výkop utkání na stadionu Santiago Bernabéu. Real Madrid, obhájce ligového titulu, zde v rámci třetího kola Primera División vyzve v sobotu od třinácté hodiny Levante, nováčka soutěže, který má ale na kontě stejně bodů jako jeho dnešní soupeř.

Real Madrid totiž už ve druhém kole poprvé zaváhal, když na Bernabéu jen remizoval s Valencií 2-2. Proti Levante by ale mělo jít o jiný příběh, cokoliv jiného než jasná výhra Blancos by bylo překvapením. Zinédine Zidane si je vědom startu Ligy mistrů a začíná rotovat sestavou. Keylor Navas a Luka Modrić dostali volno, Cristiano Ronaldo je vykartovaný. Casemiro v nominaci je, ale podle všeho začne na lavičce. Mezi třemi tyče se postaví Kiko Casilla a první start v základní sestavě po přestupu z Atlética podle všeho čeká levého beka Thea, možná i Dani Ceballose, posilu z Betisu.

Levante odcestovalo do Madridu bez dlouhodobě zraněného Rogera, další klíčovou absencí je ta Moralese, jenž pyká za nehezká slova směrem k arbitrům. Langerak si na debut v novém dresu bude muset počkat, kouč Granotes jej do nominace nezahrnul. Stejně tak Nana Mesu a Cabaca.

09.09.17 15:15 Valencia -:- Atlético Madrid

Hodně atraktivní duel se očekává na Mestalle, kde si to domácí Valencia rozdá s Atléticem Madrid. Obě mužstva chtějí navázat na úspěšné výsledky z posledního kola před reprezentační pauzou a znovu si polepšit v pořadí La Ligy.

Sebevědomí Netopýrů zvýšila remíza na hřišti Realu Madrid, která jen potvrdila, že letošní Valencia by mohla být výrazně zábavnějším a kvalitnějším spolek než ta z minulých let. Účast letních posil Neta, Murilla a Kondogbii od první minuty vypadá jako samozřejmá, na start v základní sestavě si ale brousí zuby také Gabriel Paulista a Pereira. Naopak u Guedes zřejmě bude čekat na svou šanci na lavičce. Nacho Gil a Vezo jsou absence, s nimiž se musí Marcelino García Toral ve druhém domácím střetnutí sezóny vypořádat.

Atlético Madrid postrádá Augusta Fernándeze a Antoina Griezmanna, ale i bez francouzské hvězdy dokázalo nadělit v minulém kole Las Palmas pět branek. Dnes chtějí Los Colchoneros navnadit fanoušky dalším dobrým resultátem, příští kolo totiž bude slavnostní - výběr Chola Simeoneho ho odehraje proti Málaze na novém stadionu Wanda Metropolitano. Vrsaljko není ani v motivaci, což otevírá dveře základní sestavy Juanfranovi. Vepředu to opět vypadá na dvojici Correa a Vietto.

09.09.17 17:30 Sevilla -:- SD Eibar

Eduardo Berizzo a José Luis Mendilibar jsou zastánci utočného fotbalu, což by mělo znamenat 90 minut zábavy na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, kam si Sevilla pro utkání třetího kola La Ligy pozvala Eibar.

Andalusané si jsou vědomi potřeby prezentovat se lepším výkonem než na Coliseu, kde sice porazili Getafe 1-0, jenže soupeř byl po většinu mače lepší, jen neměl tak přesnou mušku. Berizzo kvůli lehkým šrámům i v rámci šetření hráčů na první zápas Ligy mistrů nenominoval Krohna-Dehliho, Pareju, Pizarra a Muriela, k nimž je potřeba připočítat absenci Évera Banegy, který si odpykává druhý a poslední zápas v rámci trestu za nadávky rozhodčímu.

Eibar v létě utratil za posily jen desetinu toho co Sevilla, ale ani tak se nevzdává možnosti favorizovaného soka zaskočit. Mendilibar znovu musí sestavit jedenáctičlenný puzzle bez tří důležitých dílků - Yoela, Frana Rica a Pedra Leóna. Další komplikací je Jordanův trest, Arbilla není ještě po zranění zcela fit a Lombán nemá dostatečně natrénováno, aby mohl debutovat v dresu nového zaměstnavatele.

09.09.17 19:45 FC Barcelona -:- Espanyol

Hodně zajímavou třešničkou na dortu sobotních zápasů třetího kola Primera División bude derby mezi Barcelonou a Espanyol, jehož budou svědky desetitisíce fanoušků na tribunách stadionu Camp Nou.

Barcelona dává v úvodu ligy zapomenout na letní problémy a má stoprocentní bilanci. V dnešním prestižním střetnutí je navíc připraven debutovat Ousmane Dembélé, nejdražší posila v historii klubu. A mohl by tak učinit jako člen základní sestavy. Luis Suárez je po zranění, proto dle indicií začne na lavičce. Arda Turan, Rafinha, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Denis Suárez a Vermaelen jsou z různých důvodů na seznamu absencí mužstva vedeného Ernestem Valverdem. Barcelona je jasným favoritem, vždyť z posledních osmi soutěžních zápasů proti Espanyolu ztratila jen dva body.

Na marodce Espanyolu jsou Óscar Duarte, Adrián López a Javi López, Melendo, Hernán Pérez a Álvaro nebyli povoláni z rozhodnutí trenéra. Sestava Pericos nabízí hned několik nejasností a variant, možná ani sám Quique Sánchez Flores zatím nemá jasno, koho postaví mezi tři tyče nebo zda využije služeb nově příchozího Sergi Dardera hned od úvodního výkopu. Pouze útočná dvojka Léo a Gerard Moreno a křídelníci Piatti a Jurado se jeví jako nedotknutelní.

10.09.17 11:00 Deportivo La Coruña -:- Real Sociedad

Nedělní program třetího kola Primera División začne na stadionu Riazor, kde bezpochyby zajímavých devadesát minut budou hlavními aktéry fotbalisté Deportiva a Realu Sociedad.

Fanoušci domácího celku se těší na Lucase Péreze, vysněnou staronovou posilu, o kterou Depor usiloval celé přestupové období. Útočník, do něhož jsou vkládány velké naděje, navíc v den zápasu slaví 29. narozeniny. Otázkou ale je, zdali ho Pepe Mel pošle na hřiště už od první minuty. O něco pravděpodobnější se jeví varianta s Lucasem Pérezem na lavičce a Adriánem s Andondem v základní sestavě. Rubén a Carles Gil jsou stále na marodce.

Real Sociedad celému pelotonu Primery po dvou kolech vévodil, a pokud vyhraje i na půdě Deportiva, vyrovná nejlepší klubový start do sezóny z ročníku 1981/1982. Tehdy Erreala skvěle začala i skončila, neboť zvedla nad hlavu mistrovský pohár. Dnes chce dosáhnout třetího triumfu v řadě, nebudou u toho Raúl Navas a Oyarzabal. Vloni utrpěl Real Sociedad na Riazoru hrozivý debakl 1-5. Jak tomu bude letos?

10.09.17 15:15 Athletic Club -:- Girona

Athletic přivítá na svém stadionu San Mamés ve třetím kole Primera División nováčka Gironu a zraky budou upřeny zejména na oba brankáře - Kepu Arrizabalagu a Gorku Iraizoze.

První jmenovaný je totiž největším otazníkem základní sestavy baskických Lvů. V noci na sobotu ho přemohla horečka a zvracení a není jasné, zdali bude moci nastoupit. Největší potvrzenou ztrátou je ta Óscara de Marcose, jehož jméno mezi nominovanými na rozdíl od toho Kepova ani nefiguruje. Athletic na domácí remízu s Getafe navázal cenným triumfem na hřišti Eibaru a proti Gironě je favoritem.

Katalánský novic Primera ale v prvních dvou kolech ukázal, že se s ním musí počítat. Remíza s Atléticem a výhrad nad Málagou, to není špatná vizitka. Pablo Machín postrádá jen Timora a bude se opět spolehát na Gorku Iraizoze, jenž se vrací na San Mamés, které v létě opustil, aby se upsal právě Gironě. Po dlouhých deseti sezónách v dresu Athleticu.

10.09.17 17:30 Celta de Vigo -:- Deportivo Alavés

Celta Vigo a Alavés, dva ambiciózní týmy, na jejichž kontě ale varovně svítí nula bodů, si to rozdají o první úspěch jednoho, či druhého na stadionu Balaídos v neděli od 18:30.

Celestes nejprve padli před vlastními fanoušky v atraktivním mači proti Realu Sociedad, aby následně nestačili na Villamarínu na Betis. Problémy má mužstvo zejména v obraně, v útoku se může spolehnout na ve formě hrajícího Maxi Gómeze, po druhém kole se třemi góly nejlepšího střelce La Ligy. Ofenzivu ještě posílí druhá nejdražší posila v historii klubu Emre Mor, jenž prohlásil, že chce nejen vyhrávat, ale zároveň si přeje, aby Celta hrála pěkný fotbal na pohled. Guidetti pokračuje na marodce.

Alavés nečeká marně jen na první bod, ale i na první vstřelený gól, Leganésu i Barceloně podlehl s nulou. To by mohly změnit posily Bojan, Munir či Álvaro Medrán, které jsou připraveny bojovat o místo v sestavě. Héctor a Laguardia jsou jediné vynucené absence Luise Zubeldíi, jenž by měl sáhnout ke změnám v naději, že pomohou zlomit negativní vývoj sezóny.

10.09.17 19:45 Villarreal -:- Real Betis

Villarreal potřebuje po dvou velmi špatných výkonech konečně zabrat. Soupeře ve třetím kole Primera División ale nemá lehkého, na svém stadionu přivítá sevillský Betis.

Přestože je sezóna teprve v začátku, nutnost napravit si reputaci je velká. Villarreal je zatím herně nejslabším účastníkem sezóny, prohrál s Levante i Realem Sociedad a nedal gól. To je u tak v ofenzivě silného mužstva překvapivé. Několik hráčů se Franu Escribovi uzdravilo, ale i tak pokračují mimo hru Sergio Asenjo, Andrés Fernández, Bruno, Soriano či Adrián Marín, Posádka Žluté ponorky je tak stále citelně oslabena.

Betis po prohře na Camp Nou v prvním domácím střetnutí sezóny nezklamal a po velmi dobrém výkonu zdolal Celtu Vigo 2-1. Verdiblancos navíc povzbudila zpráva o zájmu fanoušků, poprvé v historii klub prodal 50 tisíc sezónních vstupenek. Quique Setién stále nemůže počítat se službami hvězdné posily Boudebouze a navrátilce Joela Campbella.

11.09.17 20:00 Málaga -:- Las Palmas

Třetí kola Primera División uzavře pondělní dohrávka, v níž půjde Málaze a Las Palmas o získání prvních bodů sezóny. Oba kluby totiž shodně prohrály oba úvodní duely sezóny a potřebují zabrat, aby zahnaly chmury a negativní náladu.

Málaga nestačila na Eibar a Gironu, tedy soupeře, kteří nejsou papírově lepší. Jenže hra Andalusanů je zatím velmi slabá, špatné výsledky jsou tudíž jejím logickým vyústěním. Málagu navíc čeká v příštích týdnech těžký sled zápasů na Metropolitanu, Mestalle či Pizjuánu. Dnes nutně potřebují bodovat, pokusí se o to bez zraněných Jonyho, Juankara, Juanpiho a Cecchiniho.

Ani Las Palmas se nedaří a fanoušci začínají zpochybňovat schopnosti nezkušeného kouče Manola Márqueze. Vedení mu sice vyjádřilo podporu, ale ta nebude nekonečná. Tana, Vitolo, Samper a David Simón jsou absence kanárského celku pro dnešní mač.

 

Tabulka po 2. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Real Sociedad 2 2 0 0 6:2 (+4) 6 V V
2. Barcelona 2 2 0 0 4:0 (+4) 6 V V
3. Leganés 2 2 0 0 2:0 (+2) 6 V V
4. Atlético Madrid 2 1 1 0 7:3 (+4) 4 V R
5. Real Madrid 2 1 1 0 5:2 (+3) 4 R V
6. Girona 2 1 1 0 3:2 (+1) 4 V R
Levante 2 1 1 0 3:2 (+1) 4 R V
Valencia 2 1 1 0 3:2 (+1) 4 R V
9. Sevilla 2 1 1 0 2:1 (+1) 4 V R
10. Athletic Club 2 1 1 0 1:0 (+1) 4 V R
11. Eibar 2 1 0 1 1:1 (0) 3 P V
12. Real Betis 2 1 0 1 2:3 (-1) 3 V P
13. Espanyol 2 0 1 1 1:2 (-1) 1 P R
14. Getafe 2 0 1 1 0:1 (-1) 1 P R
15. Deportivo La Coruña 2 0 1 1 2:5 (-3) 1 R P
16. Celta de Vigo 2 0 0 2 3:5 (-2) 0 P P
17. Málaga 2 0 0 2 0:2 (-2) 0 P P
18. Deportivo Alavés 2 0 0 2 0:3 (-3) 0 P P
19. Villarreal 2 0 0 2 0:4 (-4) 0 P P
20. Las Palmas 2 0 0 2 1:6 (-5) 0 P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace